Diş kaplama fiyatları ile ilgili sorularınızı yanıtlamak için bu yazıyı hazırladım. Zirkonyum diş kaplama fiyatları, diş estetiği fiyatları ve laminate veneer fiyatları ile ilgili detaylı bilgiler vereceğim. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile diş hekimliği uygulamalarının nasıl etkilendiği konusuna da yer vereceğim. Unutmayın, en doğru diş fiyatı muayene olduğunuzda aldığınız fiyat olacaktır.

Diş kaplamalar için kullanım süresi en önemli konulardan birisi de demiştim. Kaliteli malzeme ve işçilik uzun ömürlü kullanım için ilk koşuldur. Bu yazıda da diş estetiği için uygulanan malzemelerin diş kaplama fiyatları üzerindeki etkileri hakkında bilgi vermek istiyorum.

Hastalarım bana diş kaplama fiyatları 2024 yılında ne kadar diye soruyorlar. Bilmek istedikleri aslında yapılacak işlem maliyetinin bütçelerine uygun olup olmayacağı. Ancak diş kaplama fiyatlarını öğrendiğinde yapılacak işlemin ne kadar tutacağı maalesef belirlenemez.

Bu yazıda diş kaplama fiyatları ile ilgili güncel fiyatları da vereceğim.

Youtube kanalıma abone olduğunuzda diş sağlığı ile ilgili doğru bilgilere hızlı bir şekilde ulaşma imkanınız da olacak.

Daha fazla önce sonra diş fotoğrafı görmek için
Youtube kanalım

Linkleri kullanabilisiniz

EN İYİ KAPLAMA YAZIMI OKUDUNUZ MU?

Diş Fiyatları

Diş fiyatları : 2023 diş kaplama fiyatları yılbaşı ile yıl sonunda farklı olacaktır. Kim ne derse desin döviz fiyatlarından diş fiyatlarının etkilenmemesi mümkün değildir. İmplant fiyatları da aynı durumdadır. Yazıda porselen diş fiyatı ve zirkonyum diş fiyatı € Euro olarak yer alacak çünkü fiyatlar döviz ile değişmekte.

Bu aya özel indirimli fiyatları öğrenmek için diş fiyatı al linkinden randevu alabilirsiniz. 

Diş kaplama fiyatını, kaplama çeşitlerine göre sınıflandıracağım. Diş kaplaması öncesinde uygulanması gereken diş temizleme fiyatları, diş dolgu fiyatı, kanal tedavisi fiyatı hakkında da bilgiler vereceğim. Önce İstanbul da, Türkiye de diş kaplama fiyatı ne durumda, hangi etkenler diş fiyatını belirliyor buna göz atalım.

Porselen ve Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları 2024

Diş Estetiği Fiyatı

Dişleri ve ağzı görmeden diş estetiği fiyatı  şu kadar paradır veya xx bin tl diyemeyiz. Her kişi için yapılması gereken diş estetiği farklıdır. Bu nedenle diş estetiği fiyatı da farklı olacaktır. Kimi insan için sadece ön 2 dişin kaplama yapılması yeterli olabilir. Bazen de iyi bir estetik diş görünümü için 14 dişin kaplanması gerekebilir. Dolayısı ile size ne yapılması gerektiğini tam olarak belirlediğimizde diş estetiği ücretini de belirleyebiliriz. Ön diş estetiği hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2024 İstanbul Diş Kaplama Fiyatları₺ TL
Temporary (CAD CAM) Diş Kaplama CAD CAM800
Kron Sökümü Her Diş İçin800
Porselen Diş KaplamaGüncel Kampanyalı Fiyat İçin WhatsApp ile Sorunuz
Veneer Kron Kıymetli Metal Ücreti Hariç5000
Zirkonyum Diş KaplamaGüncel Kampanyalı Fiyat İçin WhatsApp ile Sorunuz
Laminate Veneer DişGüncel Kampanyalı Fiyat İçin WhatsApp ile Sorunuz
Full Metal Kaplama (Kıymetli metal ücreti hariç)4000
Geçici Diş Akrilik Kaplama800
2024 Diş Kaplama Fiyat Listesi

Diş Kaplama Fiyatları 2024

Diş kaplama fiyatları yapılan işin kalitesine göre değişiyor.

Anlattığımız şekilde diş kaplaması için baştan sona ithal malzemeler kullanılmakta ve yoğun emek sarf edilmektedir. Otomasyona giremeyen butik işler için bile fiyatların yüksek olduğunu biliyoruz. Diş kaplamalar da kişiye özel benzersiz üretilen ürünlerdir. Raftan alınarak koyulamadıkları için fiyatları ucuz olamamaktadır.

Porselen Diş Kaplama Fiyatı

Dişler için dolgu gibi tedaviler yetersiz kaldığında diş kaplama uygulaması yapıldığını anlatmıştım. Yapılabilecek en ucuz fiyatlı diş kaplama olarak porselen diş kaplama önerilir. Porselen diş kaplama fiyata zirkonyum diş kaplama fiyatıyla karşılaştırıldığında daha ucuzdur. Türkiye’de dış fiyatları Avrupa ve Amerika ile kıyaslandığında işçiliğin ucuz olması sebebiyle daha hesaplı olmaktadır. Bir porselen diş kaplaması 100 ile 190 Euro aralığında takılmaktadır.

Porselen diş kaplamalar içerisinde yer alan metal nedeni ile artık tercih edilmemekte. Fiyatları 100 – 190 € civarında olan porselen kaplama yerine  bir miktar daha ödeme yaparak zirkonyum kaplama yaptırmak daha akılcı ve uzun ömürlü estetik sonuçlar vermektedir.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları

Hem estetik hem biyolojik özellikleri nedeniyle zirkonyum diş kaplamalar tercih edilir. Porselen diş kaplamalar ile karşılaştırıldığında ışık geçirgen özellikleri ve diş eti ile uyumları nedeniyle ön plana çıkarlar. Uzun ömürlü ve sağlıklı bir diş kaplaması isteyen hastalar için zirkonyum diş kaplama önerilmektedir.

Zirkonyum diş kaplama fiyatları porselen diş kaplama fiyatlarıyla karşılaştırıldığında 50 € ile 100 € daha fazladır. Yapılacak diş kaplaması ön dişleri kapsıyorsa metal kullanılmaması gerekir. Metalin diş etinde yapacağı renklenmeler estetik olarak üç beş yıl sonra önemli problemler oluşturacaktır.

Diş Kaplama Örnekleri Fotoğraf galerisinden görebilirsiniz.

Yukarıdaki Linki Tıklayınız

Doğal ve güzel olsun dediğimizde tam da diş estetiğini tarif ediyoruz. O halde neden istemeyelim. Düzgün sıralanışlı, beyaz renkli, dudak çizgilerimiz ile uyumlu estetik dişler. Yukarıda verdiğim link ile benim uyguladığım estetik diş kaplamalarını görebilirsiniz. İyi güzel de bunların maliyeti ne kadar?

Dişlerinizin görünümünden hoşnut değil iseniz sizin için yapılabilecek bir şeyler olup olmadığını öğrenmek için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Zirkonyum diş kaplama fiyatı porselen diş kaplama fiyatından daha yüksek hatta nerede isi katı kadardır. Bir zirkonyum diş kaplaması için döviz kurlarındaki hareketlilik ile birlikte Türk Lirasına çevrildiğinde hatırı sayılır bir tutar çıkmaktadır. Ancak özellikle zirkonyum diş kaplamalar bu fiyatın karşılığını fazlası ile veren malzemelerdir.

  1. Daha uzun kullanım süresi
  2. Sorunsuz diş etleri
  3. Biyolojik uyum
  4. Doğal diş rengi ile uyumluluk
  5. Isı iletkenliği
  6. Kırılma dirençleri
  7. Yüzey parlaklığı
  8. Korozyona uğramamaları

Zirkonyum diş kaplamaların estetik amaçlar ile kullanımını arttırmış ve zamanla alına yüksek performans nedeni ile arka dişler için de uygulanabilir olmuştur. Artık herkes zirkonyum diş kaplama özelliklerini anlamaya başladı ve fiyatı daha yüksek olsa bile ileride dişeti sorunları yaşamamak için biz hekimlerden zirkonyum diş istemektedir.

Porselen diş ve estetik zirkonyum diş kaplama arasındaki farkları öğrenmek ister misiniz?

Türkiye de Diş Yaptırmak ve Diş Fiyatı

Avrupa ülkeleri özellikle Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre, Belçika gibi ülkeler ile karşılaştırıldığında Türkiye’de diş yaptırma fiyatı oldukça uygundur. Almanya ile karşılaştırıldığında fiyatlar beşte bir oranına kadar avantajlı olabilmektedir. Hastaların diş yaptırmak için Türkiye’yi tercih etme sebebi sadece ucuz olması değildir. Türkiye’de tedavilerin daha başarılı olması ve daha kısa süre içerisinde tamamlanması Türkiye’de diş yaptırmak için birinci neden olmaktadır.

Diğer bir etken de insanların çalıştıkları zaman dilimi içerisinde diş yaptırmak için uygun fırsat bulamamasıdır. İzin dönemlerinde Türkiye’ye gelen hastalar hem tatil hem diş yaptırma fırsatı yakalar. Özellikle İstanbul diş kaplama yapım süresinin kısa olması sebebiyle tercih edilir. Bir hafta gibi bir süre içerisinde bütün dişlerinizin üzerine yeni diş kaplamaları uygulanabilir. İstanbul’da diş laboratuvarları gelişmiş modern teknolojilerle donatılmıştır. İstanbulda diş yaptırmak hem fiyat olarak avantajlı hem de süre olarak avantajlıdır.

Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Belçika, Avusturya gibi ülkelerden gelen hastalar için İstanbul havalimanı da uygun fiyatlı uçuşlar sunmaktadır.

İstanbulda diş yaptırmak isteyen hastaların yapmaları gereken sorunsuz diş tedavisi konseptiyle çalışan tecrübeli, ilgili ve bilgili hekimlerden hizmet almaları olmalıdır. Sormak istedikleriniz için diş hekimi Sertaç Kızılkayaya WhatsApp ile hemen ulaşabilirsiniz.

İstanbul Zirkonyum Kaplama Fiyatları

Elbette! İstanbul’da zirkonyum kaplama fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında seçtiğiniz diş kliniği veya diş hekimi, kullanılan malzeme ve tedavinin karmaşıklığı yer alır. Genel olarak, İstanbul’da zirkonyum kaplama fiyatları diğer diş kaplama yöntemlerine kıyasla biraz daha yüksek olabilir.

Zirkonyum kaplamalar, estetik bir görünüm sağlayan dayanıklı ve doğal görünümlü kaplamalar olduğu için popülerdir. Fiyatlar, tedavi yapılacak diş sayısına, uygulamanın karmaşıklığına ve diş kliniğinin konumuna bağlı olarak değişebilir.

Ancak, net bir fiyat vermek için bir diş kliniğiyle iletişime geçmeniz önemlidir. Diş hekiminiz, muayene sonrasında size tedavi planı ve maliyet hakkında daha doğru bilgi verecektir. Ayrıca, bazı diş klinikleri ödeme seçenekleri sunabilir veya sigorta planınızın kapsamında olup olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Unutmayın ki diş sağlığı tedavileri kişiye özeldir ve her hasta için farklı ihtiyaçlar ve gereksinimler olabilir, bu nedenle fiyatlar da bireysel olarak değişebilir.

Zirkonyum Kaplama Tüm Ağız Fiyat

Tüm ağızda diş kaplama yapılması gerektiğinde zirkonyum uygulaması en iyi sonuç veren dış kaplama çeşidi olmaktadır. Diş eti ile uyumu estetik olması ve uzun Ömürlü olması nedeniyle bütün dişlerine kaplama yaptıracak hastalar için zirkonyum kaplama tercih edilmelidir.

Bazı hastalar tüm az kaplaması yaptırmayı düşündüğünde sadece ön dişlerine zirkonyum kaplama arka dişlerinden metal porselen kaplama yaptırmayı düşüne biliyorlar. Bizim tercihimiz bütün dişlerin aynı renk ve estetik de olması yönündedir. Yapılmış diş kaplama örneklerini görmek için yukarıda verdiğimiz linki takip ederek önce sonra fotoğrafları görebilirsiniz.

Porselen Diş Fiyatı

Diş kaplama için metal porselen diş kaplamalar artık tercih edilmiyor. Porselen diş fiyatları ile zirkonyum diş fiyatları eşitlendi.

Özellikle Almanya Hollanda Fransa İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerden gelen hastalar için İstanbul diş yapımı anlamında Türkiye’nin başkenti diyebiliriz. Hastalar İstanbul’da hem güzel vakit geçiriyor hem de dişlerini yaptıra biliyor. Yılın 12 ayı sağlık turizmi için uygun İstanbul’da.

Modern ekipmanlı diş klinikleri ve yetişmiş tecrübeli diş hekimleri bir de çocuğunuzla hem sağlıklı ve uzun ömürlü işlere sahip olabilir hem de bir tatil yapma imkanı yakalamış olursunuz.

Komple Diş Yaptırma Fiyatı

bütün dişlerde problem ortaya çıktığında komple diş yaptırma durumu söz konusu olabilir. Her zaman olmasa da bazı durumlarda komple diş yaptırmak hayat kurtarıcı olabilmektedir. Dişlerinzden kaç tanesinin kaplama yapılması gerektiğini öğrenmek için mutlaka diş doktorunun sizi muayene etmesi gerekiyor. Haklı olarak bütün dişlerimi kaplama yaptırdığında ne kadar bir fiyat ödemem gerekir diyeceksiniz. Yaklaşık olarak her bir diş için hesaplanır.

30 dişiniz için 3000 ile 5000 Euro bir maliyet ortaya çıkmaktadır. Ağzınızdaki dişlerin mevcut durumu Çürük veya kanal tedavileri olması eksik diş sayısı kapanışınız ve diş eti durumunuz yapılacak komple diş fiyatlarına mutlaka etkileyecektir. Bu nedenle sizin için klinikte fiyat hesaplaması yapılması gerekir. Elinizde mevcut diş röntgeninız var ise iletişim kanallarından bana gönderebilirsiniz. Özellikle yurtdışında ikamet eden hastalar için telefon hattım açıktır. Mesaj yazdığınızda müsait olduğum ilk fırsatta size geri dönüş yapmak isterim.

Diş Yapım Fiyatı

Şimdi bir de diş laboratuvarına bakalım. İthal ölçü maddesi kullanılarak alınan diş kalıpları teknisyene gider. İlk iş ölçü üzerine tekrar dezenfektan sprey sıkılmasıdır. Ölçünün özelliklerini bozmaması için özel spreylerden sıkılır. Aksi durumda diş ölçüsü deforme olacak ve diş kaplama ölçüsü bozulacaktır.

İkinci aşamada alçı model hazırlanır. Alçı malzemesi de ithaldir. Alçıdan sonra tarama cihazı, zirkonyum bloklar, mum modelaj veya pişirme fırınları gibi malzemeler kullanılmak zorundadır. Bütün bu ekipmanın pahalı olması sizi şaşırtmadı değil mi?

Yerli malı yok ki teknisyen uygun fiyat ile kaliteli malzeme temin edip tasarruf etsin. Maalesef diş kaplama veya diş köprüsü tamamlana kadar bu zincir uzar gider. Uzun lafın kısası iyi bir sonuç için pahalı sarf malzeme ve pahalı cihazlar kullanılmak zorundadır.

Diş kaplama fiyatları pahalı mı?

Bildiğiniz gibi diş tedavileri her kişi için bireysel yapılan uygulamalardır. Diş kaplama da kişinin diş ve diş eti ölçüsü alınarak kişiye özel hazırlanır. Bu durumu göz önüne aldığınızda diş tedavilerinin fabrikasyon üretim olmadığını ve hiçbir diş tedavi işleminin ucuz olamayacağını anlamış oluyoruz.

Kaplama fiyatları farklı hekimlerde farklı fiyatlar ile olmasının nedeni nedir?

Diş kaplama uygulaması için farklı süreçlerin uygulanması gerekiyor. Öncelikle iyi bir teşhis ve tedavi planı. Hangi dişler için kaplama gerektiği, kaplama yapılmadan önce gereken tedaviler, diş ve diş eti estetiği için dikkat edilmesi gerekenler hekimin bilgi ve tecrübesi ile farklılık gösterecektir. Daha bu başlangıç noktasında bile tedavi planları değişebilir.
Sonrasında hekimin dişlerinizi hazırlama aşaması vardır. El emeği ve dikkat ile yapılması gereken bu aşamaya da her uygulayıcının harcadığı zaman ve emek farklıdır. Bu emeğini de farklı fiyatlandırmaktadır. Devamında ise ölçüyü alırken kullandığı malzeme. Bu malzemeler bazen 10 20 kat farklı fiyatla satılan çeşitli özellikleri olan malzemelerdir. İyi malzeme kullanan hekim ona göre daha fazla ücret talep edecektir.
Alınan ölçü diş laboratuvarına gider ve laboratuvar fiyatları da aynı şekilde iyi iş iyi para ile karşılık bulur.
Bütün unlar da diş kaplama fiyatlarına yansır.

Komple diş kaplama fiyatları ne kadar?

Komple diş kaplama ben değilde ağızdaki bütün dişlerin kaplanması akla gelir. Normalde 32 dişimiz olur. Ancak genellikle 20 yaş dişleri ya sürmez ya da otuzlu yaşlara doğru çekilmek zorunda kalır. Geriye kalan 28 diş için komple diş kaplama fiyatı hesaplanmak istendiğinde bir diş fiyatı 28 ile çarpılmalıdır. Komple diş kaplama fiyatı hesaplamak istediğimiz de yaklaşık 2800 Euro fiyat çıkmaktadır. Yapılacak dişi kalitesine kullanılan malzemeye göre bu fiyat yüksele bilmektedir. Özellikle ön dişler için estetik görüntü isteniyorsa daha kaliteli malzemeler ile 3000- 5000 Euro aralarında estetik diş kaplamalar yapılabilir.

Protez diş fiyatları ne kadar?

Protez dişler ağızda mevcut dişlerin sayısına ve yapılacak protezin özelliklerine göre fiyatlandırılmasıktadır. Bu nedenle ağzınızdaki dişlerin durumunu görmeden protez diş fiyatı vermek oldukça zordur. Fiyat verilse bile sizin dişlerinize uygun bir planlama yapıldığı nda bu fiyatta değişiklik olacaktır. Daha sonra hayal kırıklığına uğramamak için protez diş fiyatlarını kliniğe giderek bizzat ağzınıza göstererek öğrenmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Dişleri yaptırmak ne kadar tutar?

Diş tedavisi uygulamaları oldukça hassas uygulamalardır. Yapılacak dişlerin durumu, dişlerin üzerine uygulanacak tedavinin niteliği ve kullanılan malzemeler tedavi fiyatına etkilemektedir. WhatsApp ile ulaştığınızda sizden aldığımız bilgiler doğrultusunda size yaklaşık bir fiyat bilgisi verebiliriz.

Bütün dişleri kaplama yaptırma fiyatı ne kadar?

Bütün dişlerin kaplanması söz konusu olduğunda yapılacak işlemin gerçekten kaliteli olması gerekir. Fiyat bir miktar yükselse de kullanım ömrünüz ve estetik görünümü yaşantınızda değiştirecek kadar önemlidir. Bu nedenle bir miktar daha bütçe ayırıp kaliteli dişler yaptırmak sizin için karlı olacaktır.

4.5/5 - (118 votes)