Süt proteininden elde edilen yeni geliştirilmiş diş hekimliği ürünleri sayesinde çürüğe karşı etkin bir koruma sağlanabiliyor.
Bu ürünler, içerdikleri kalsiyum ve fosfatla dişlerin mine tabakasını güçlendirmeye ve çürüğe karşı güçlü dişler oluşturmaya yardımcı olabiliyor.
Tooth Mouse Krem
Pek çok gelişmiş ülkede düzenli florid uygulamalarına karşın diş çürüğü hala toplumun sağlığını etkileyen bir faktör olarak öne çıkıyor. Araştırmacılar yıllardır süt ve süt ürünlerinin çürük önleyici (antikaryonejik) özelliğini biliyor.
Doğal yollardan (yiyecek-içeceklerle) alındığında sınırlı etkisi olduğu ve uzun süreli tüketilmesi gerektiği ortaya çıktı. Ancak sütün koruyucu faktörlerinin izole edilerek, oral hijyen Ürünlerine eklenmesi ile çürük önleyici özelliğinin oldukça arttığı belirlendi. Böylece süt proteini (kâzeinfosfopeptid-amorf kalsiyumfosfat), diş bakım ürünlerine yeni bir bakış açısıyla yaklaşılmasını sağladı. Çürük, dişin en sert tabakasındaki minerallerin asitler tarafından aynlması ileoluşuyor.
Ağız içindeki asidikseviye yükseldiği zaman dişten kalsiyum ve fosfat mineralleri ayrılıyor ve dişin minesi zayıflayarak çürük oluşmaya başlıyor. Bu . yeni süt proteininden elde edilmiş diş batım ürünleri ise içeriklerindeki kalsiyum ve fosfatı dişin yapısından kopan mineralleri yerine koyarak asitlerle zayıflayan dişin mine
tabakasını tekrar güçlendirmeye yardımcı oluyor.
Böylece çürüğe karşı güçlü bir diş oluşması sağlanabiliyor.
Aynca eğer daha önceden çok fazla kalsiyum kaybından oluşmuş beyaz lekelenmeler var ise, bu tarz ürünlerin düzenli kullanımı, kayıp kalsiyumu yerine koyarak dişlerin doğal rengine dönmesine destek olabiliyor.
Bu tarz oral hijyen ürünlerinin krem formda olması, uygulanmasını çok kolaylaştırırken, direk diş yüzeyine minerallerin hızlıca bağlanmasını da beraberinde getiriyor.
Süt protein alerjisi olan kişiler kullanmamalı!
Kimler kullanmalı?
- Bebekler
- Engelliler
- Hassasiyet sorunu olanlar
- Radyoterapi görenler
– Bebekler: Erken yaş çürüklerine (biberon çürüklerine) karşı.
– Çocuklar: Süt dişlerini korumak için.
– Diş gelişim bozukluğu olan yetişkinler/çocuklar: Koruyucu olarak.
– Hamileler: Doğum öncesi ve sonrası ağız içi asidik dengenin bozulması
ve çürük riskinin artmasına karşın.
– Ortodonti hastalan: Diş teli takan hastalarda ağız bakımı iyi yapılmadığından oluşacak lekelenmelere ve çürüğe karşı
– Engelli hastalar: Diş bakımı yapılamadığı İçin çürüğe karşı.
-Dişlerinde kalsiyum eksikliğinden beyaz
opak lekeleri olan kişiler.
– Sporcular: Ağız içi asiditeleri yüksek olup, çürük risklerine karşı koruma için.
– Radyoterapi gören veya herhangi bir sebeple ağız kuruluğu çeken kişiler: Ağız içi asidik dengeyi dengelemek ve tükürük salınımım arttırmak için.
– Diş hassasiyeti çeken kişiler: Dişin en üst tabakasını güçlendirerek hassasiyeti kesmek için.
– Diş beyazlatma tedavilerinden sonra.
Eski Diş Dolgusu Değişimi
Eski Diş Dolgularında Karşılaşılabilecek Sorunlar Diş çürüğü tedavisi Diş dolguları zamanla aşınabilir, çatlayabilir ya da renk değişikliği gösterebilir. Eski dolgular,...
Devamını OkuEski Diş Kaplamaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?
Diş kaplamaları, estetik ve fonksiyonel nedenlerle sıklıkla tercih edilen diş tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak her dental uygulama gibi kaplamaların da bir ömrü vardır ve zamanla...
Devamını OkuZirkonyum Diş Kaplama: Sağlam ve Estetik Çözümler
Zirkonyum kaplama, diş estetiği alanında en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunan zirkonyum, diş kaplama işlemlerinde uzun ömürlü...
Devamını Oku
Yorum Yap