Diş çekimi ile ilgili merak edilen pek çok ayrıntı var. Ağzımızda sapasağlam duran dişler neden çekim gerektiriyor? Diş çektirmek acıtır mı? Çekilen dişin yeri ne kadar sürede iyileşir? Bunlar gibi o kadar soru var ki. Bu yazıda size elimden geldiği kadar diş çekimi ile ilgili bana gelen soruları yanıtlamaya gayret göstereceğim. Diş çekimi ile ilgili internette dolanan efsaneler var. Dişi uyuşturmadan çekmek, kendi dişini çekmek gibi.

Her şeyi duy, gör, ama her duyduğuna da inanma demiş atalarımız.

Şimdi gelelim diş çekimi nasıl yapılır konusuna. Dişi yerinden çıkarmak için önce bir sebep bulmak gerekir. Geçerli bir neden yok ise diş çekimini aklınızdan bile geçirmeyin. Bazen gömük dişler, baen kırık dişler geçerli diş çekim nedeni olabilmektedir. Ortodonti amaçlı fazla dişlerin çekilmesi de yaygın olarak uygulanmaktadır. Çürük, iltihaplı veya sorunlu eski kanal tedavisi olan dişlerin de çekilmesi söz konusudur.

Azı diş çekimi nasıl yapılır?

İyi bir anestezi ağrısız diş çekiminin en önemli enstrümanıdır. Diş çekiminden önce ağrı şişlik gibi sorunlar olup olmadığına bakarız. Gerekli durumlarda diş röntgeni ile kökler kontrolden geçirilir.

Köklerini yüzey alanı geniş olan azı dişlerin çekilmesi daha zordur. Azı diş kökleri bazen üç veya dört köklü olabilir. Diş kökü ne kadar uzun olur ise diş çekimi o denli zorlaşır. Küçük azı dişlerinden ikinci küçük azı dişi iki kanallı bir diştir.

Cerrahi diş çekimi nasıl yapılır?

Diğer diş çekimlerinden pek farkı yoktur. Sadece çalışma alanı daha dardır. Öncelikle çok iyi bir anestezi elde edilmelidir. Genel olarak panoramik diş röntgeni ve muayene ile doğru hareket planı oluşur.

Gömülü diş çekimi nasıl yapılır?

Yirmi yaş dişi çekimi
Yirmi yaş dişi çekimi ne zaman gerekir.

Resimde görüldüğü gibi en arkadaki yirmi yaş dişleri bazen ağız içerisine süremeyebilir. Açısal olarak ön dişe baskı yaparlar. Bu durum ağrı, şişlik ve ağız açmada zorluğa neden olur.  Gömük dişin çekilmesine karar verildi ise önce diş röntgeni ile kök durumuna bakılır. Sonra durum uygun ise operasyona başlanır. Diş üzerindeki diş eti açılır. Diş ile kök bağlantı alanı kesildiği durumlarda diş parçalanarak çıkarılır. Dişin tam olarak uzaklaştırıldığına kanaat getirildikten sonra da işlem alanı ağıza dikiş atılması sureti ile  kapatılır.

Gömük dişin üzerini kemiğin kapattığı durumlarda diş çekimi işlemi daha da zorlaşır. Diş çekim fiyatları çekilecek dişin zorluk derecesine göre diş çekim fiyatı farklılık gösterir. Zor bir diş çekim ücretinin daha kolay bir seviyede gerçekleşir.

20 lik diş çekimi nasıl olur
diş çekimi nasıl yapılıyor
Kırık diş çekimi nasıl yapılır ?

Ön diş implant
İMPLANT MI ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA MI?
Rate post

Rate post
Önceki YazıZirkonyum diş nedir? Zirkon porselen kaplama diş fiyatları
Sonraki YazıLaminate Veneer Porselen Laminalar ( Laminate Veneer )
diş çürüğü dolgu öncesi
12/10/2024

Eski Diş Dolgusu Değişimi

Eski Diş Dolgularında Karşılaşılabilecek Sorunlar Diş çürüğü tedavisi Diş dolguları zamanla aşınabilir, çatlayabilir ya da renk değişikliği gösterebilir. Eski dolgular,...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Eski Diş Kaplama Değişimi
12/10/2024

Eski Diş Kaplamaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Diş kaplamaları, estetik ve fonksiyonel nedenlerle sıklıkla tercih edilen diş tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak her dental uygulama gibi kaplamaların da bir ömrü vardır ve zamanla...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya Diş estetiği zirkonyum ve implant uygulamaları
03/10/2024

Zirkonyum Diş Kaplama: Sağlam ve Estetik Çözümler

Zirkonyum kaplama, diş estetiği alanında en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunan zirkonyum, diş kaplama işlemlerinde uzun ömürlü...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap