Sayfa Güncelliğini Yitirmiştir.

DİŞ DOLGU FİYATI SAYFAMIZDAN GÜNCEL BİLGİLERE ULAŞABİLİRSİNİZ

Geçmiş yıllarda da güncellemek durumunda kaldığım bir yazı. Uygulanan işlemler değişmedi ama içerik güncel demişim. Her ne kadar ilk başta güncellemeye çalışsam da sayfayı tek tek düzenlemek yerine size diş dolgu fiyatları ile ilgili yeni bir sayfa hazırlamanın daha uygun olacağını düşündüm.

diş çürüğü dolgu öncesi

Diş dolgusu fiyatları ile ilgili bilgi vermeden önce dolgu çeşitlerin ve nerelerde tercih edildiklerini öğrenmek gerekli. Bu yazıyı 2016 yılında yazmışım ama diş tedavi fiyatları sürekli değişi gösterdiğinden 2020 yılı için güncelleme yamak gerekti. Yazının ilerleyen bölümünde diş dolgusu ücretlerini ve 2021 diş dolgu fiyatı yer alacak demişim. Ama imdi 2021 diş fiyatları yazısı mevcut. Her ikisi de burada dursun.

Diş Dolgusu :Diş çürümesi sonucunda fonksiyonu ve görselliği kaybolmuş olan dişe görselliğini ve fonksiyonelliğini kazandırmak için yapılan bir takım işlemlerdir. Dolgu işlemi için öncelikli olarak zarar görmüş olan diş bölümleri yani çürümüş olan diş dokusu bölgeden uzaklaştırılarak boşluk oluşan bölge dolgu yöntemi ile kapatılır.
Dolgu yöntemi ile dişlerde oluşan çürükler uzaklaştırılırken aynı zamanda dişin diğer bölümlerine çürüğün ulaşması önlenmiş olur. Dolgu işlemi ile dişin boşluk alanları kapatılır ve bakterilerin girebileceği alanlar ortadan kaldırılmış olur. Dolgu işlemi için kullanılan bir takım maddeler vardır. Bunlar; altın, porselen, kompozit reçine (diş renginde dolgu) ve amalgam maddelerdir.

Estetik diş dolgusu
Estetik diş dolgusu

Amalgam Dolgu: Bu dolgular aşınmalara karşı oldukça dirençlidir. Diğer dolgu maddelerine nazaran daha ucuz olan amalgam dolgular estetik açısından diğer dolgulara göre pek tercih edilmemektedirler. Bu tür amalgam dolgular estetik açısından kayıp oldukları için ön dişlerde pek kullanılmamaktadırlar. Hem hasta hem de doktorlar tarafından porselen veya diğer kompozit restorasyonlara göre çok daha az tercih edilmektedirler.
Kompozit Dolgu: Kompozit dolgular hastalar tarafından en çok tercih edilen dolgulandandır. Bu dolgular doğal diş renginize en yakın dolgulardır. Yapılan dolgu işlemlerinde oldukça doğal sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bu tür dolgularda çürükler diş bölgesinden uzaklaştırıldıktan sonra kompozit malzemeler karıştırılarak alana yerleştirilir. Bölgede sertleşen malzeme ile dişe şekil verilir. Kompozit dolgular zaman içerisinde aşınabilmektedir ve kırılabilmektedirler. Büyük dolgularda tercih edilmemektedirler.
Zaman içerisinde aşındığını dile getirdiğimiz bu dolgu işlemleri yine zaman içerisinde renk değiştirmekte, sararmakta ve ileriki dönemlerde yenilenmeye gereksinim duyulmaktadır.
İnley Dolgu: Maliyete oldukça pahalı olan bu dolgu işlemleri dişinizin şeklinde renginde üretilebimektedir. Laboratuvar ortamında hazırlanan inley dolgular kişiye özel olarak uygulanmaktadırlar. Oldukça kaliteli malzemeden yapılan bu dolgu işlemlerinin, aşınmaları yada kırılmaları diğer dolgulara göre oldukça zordur. Zaman içerisinde lekelenmelere karşı dirençlidirler.
Dolgu Nasıl Yapılır ?
Dolgu işlemi çürük yada kırık olan diş üzerindeki bakteriler (çürükler) uzaklaştırılarak bölgenin yeniden diş şeklini alması için yukarıda dile getirdiğimiz işlemler uygulanır.

Diş Dolgu Fiyatları
Diş hekimlerinin sitelerinde diş dolgu fiyatlarına yer vermeleri Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından yasaklanmıştır. Yine Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından uygulanan çizelgeye göre belirlenen dolgu fiyatları illere göre diş hekimleri tarafından fiyatlandırılmaktadırlar. Türk Diş Hekimleri Birliği çizelgesindeki illere göre Diş Dolgu Fiyatları Diş hekimlerinin kendi web sitelerinde fiyat yayınlamaları yasaklanmıştır. Eğer tedavilerle ilgili fiyat almak istiyorsanız telefon numaralarını arayarak fiyatları öğrenebilirsiniz.
Asgari olarak ele alınan dolgu fiyatları bölgelere, yapılan işlemlere, tedavinin uygulandığı hekime, tedavinin uygulandığı semte göre değişkenlikler gösterebilmektedir. Yukarıda verilen fiyatlar Türk Diş Hekimleri Birliği fiyat tarifeleri bilgileridir. Yalnızca hastayı ve kullanıcıyı bilgilendirmek üzerine verilmektedir.

5/5 - (7 votes)

5/5 - (7 votes)
Önceki YazıPanoramik Diş Röntgeni
Sonraki YazıDiş Beyazlatmada Bilmeniz Gerekenler.
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap