Zirkonyum diş koku yapar mı

Giderek artan kullanım alanı ile zirkonyum diş kaplama hakkında bize gelen sorular da arttı. Sizlerden gelen sorular üzerine zirkonyum diş fiyatları için de bir yazı yazmaya karar verdim. İmplant fiyatı için yaptığım bilgilendirme yazısını yakında zirkon diş kaplama için de yazacağım. Bu yazıda zirkonyum diş kaplaması koku yapar mı sorusuna yanıt vereceğim. Önce zirkonyum neden kullanılıyor ona bir bakalım.

Ağız Kokusu ve Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum malzemenin bir çok olumlu özelliği olduğunu drsertac.com/zirkonyum-dis sayfasında belirtmiştim. Şimdi zirkonyum kaplama hakkında merak edilen başka bir önemli soruya yanıt vermek istiyorum. Zirkonyum diş kaplamasının ağızda koku yapıp yapmayacağı ile ilgili bu soru genellikle diş kaplaması yaptırmadan önce sorulmaktadır.

Diş kaplama yaptırdıktan sonra ortaya çıkan sorunlar için de acaba daha iyi olan zirkonyum diş kaplamasını yaptırsaydım ağız kokusu sorunum olur muydu? diye soran hastalar var.

Diş Fiyatı hakkında daha fazla bilgi için zirkonyum diş fiyatı sayfamızı okuyabilirsiniz.

Bu yazıda mümkün olduğunca detaylı ve sizlerin rahatlıkla anlayabileceği biçimde zirkonyum malzeme ve diş kaplamalar hakkında bilgi vereceğim. Lütfen benim zaman ayırıp yazdığım bu yazıyı tamamen okumadan soru sormayın. Genellikle benzer sorular sorulması nedeni ile en detaylı açıklamaları bu yazılarında yapıyorum. Klinikte hasta tedavisi yaparken aradığınızda veya iletişim formu vasıtası ile sorduğunuzda bu yazdıklarımı size yeniden yazmam mümkün olamayacak çünkü.

  • Zirkonyum diş kaplama koku yapar mı?
  • Zirkonyum ile porselen diş kaplamanın ne farkı var?
  • Lamine mi zirkonyum mu?
  • En iyi diş kaplama hangisi?
  • Eğri dişler zirkonyum kaplama ile düzelir mi? 

Kaplama yaptırdıktan sonra zaten hastalar yaşayarak öyle bir problem ortaya çıkıp çıkmadığını gözlemlenmektedir. Öncelikle ağız kokusunun neden olduğu üzerinde duralım.

Ağızdaki herhangi bir problemin belirtisi olarak ortaya çıkan bulgulardan bir tanesi de ağız kokusudur. Kişi kendisi fark etmese de etrafındakiler rahatsız edici bir koku alabilir. Kişinin bu durumu fark etmesi ya çevresinden bir kişinin onu uyarması ile ya da çok ilerleyen aşamada mümkün olmaktadır. İlerleyen dönemlerde diş eti kanaması ile birlikte sabah uyandığımda ağızda paslı tat hissi oluşması belirtilerden en önemli olanlarıdır. Düzenli diş fırçalama alışkanlığı olanlarda bile ağız kokusu olma ihtimali vardır.

Genellikle ağzında diş köprüsü, dolgu gibi uygulama bulunan kişiler ağız kokusunu bile karşılaştığı için kokunun kaplamadan ve alt dolgudan geldiği düşünülür. Öncelikle şunu bilmekte fayda var: ağız kokusu her zaman dış kaynaklı olmayabilir. Bazen sinüs boşluklarının enfeksiyonu bazen akciğer problemi ağız kokusuna neden olabilir. Mide rahatsızlıklarının da ağız kokusu yaptığını biliyoruz. Ağızda koku rahatsızlığı var ise öncelikle kontrol edilmesi gereken ağzımız ve dişlerimizdir. Öncelikle bir hekimine edilmesi tavsiye edilir. Bunun nedeni diş kaynaklı problemlerin daha kolay tespit edilebilmesi ve ortadan kaldırılabilmesidir.

Mide veya akciğer kaynaklı bir ağız kokusuna göre diş ve ağızdan kaynaklanan kokuyu ortadan kaldırmak daha kolay olmaktadır. Sindirim sisteminin başlangıcı olan ağız ve dişlerimiz besinlerin öğütüldüğü tükürük ile ıslatıldığı ve sindirimi başladığı önemli bir organımızdır. Bu sistem üzerinde ortaya çıkan herhangi bir bozukluk bir takım olumsuzluklar ile devam edecektir. Örneğin bir diş kaybı sindirimin başlangıcında aksama olmasına neden olur. Aynı şekilde diş eti enfeksiyonu da bütün vücudu etkileyen problemleri beraberinde getirir.

İyi yapılmayan her türlü diş tedavisi ağız kokusuna neden olabilir.

Yukarıda ağız kokusu olması durumunda öncelikle dişler ile araştırmaya başlandığını ve ağız kokusunun kaynağının bulunmaya çalışıldığını söylemiştim. Akciğerler ve mideden kaynaklanan ağız kokusunu tespit etmek ve tedavi etmek bir çok tıbbi tahlil ve müdahale gerektirmektedir. Endoskopi bronkoskopi gibi zahmetli tıbbi gelişimler olmadan dişleri ve diş etlerini kontrol etmek son derece mantıklı olacaktır. 

Diş Eti Kaynaklı Ağız Kokusu, Tedavisi Ve Zirkonyum Diş

Zirkonyum diş koku yapar mı

Kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik ile üretilen diş kaplamaları koku yapmaz. Kokunun diş kaplamalarından geldiği düşünülür. Oysa ağız kokusu genellikle diş eti hastalığı sebebi ile ortaya çıkar. Diş eti hastalığını oluşturan etkenlerden bir tanesi diş kaplaması veya diş köprüsü olabilir. Ancak sorun diş etinin hasta olmasıdır. Kan dolaşımını bozulan dişeti önce kızarıklık ödem ve kanama ile belirti vermeye başlar. Bu süre içerisinde bakteri plağı sayısı artar. Diş etinin kanaması ile birlikte kişi diş fırçaladığında kanama olması sebebi ile fırçalamayı daha az yapar. Bu durum hastalığın hızla ilerlemesine neden olacaktır. Kanayan diş etlerinin hasta olduğunu bilmek gerekir.

Önceki yazılarımda da anlattığım gibi diş eti kanaması aslında kırmızı bir alarmdır. Vücudun bu uyarı sistemini dikkate almak ve en kısa zaman içerisinde çözüme ulaştırmak büyük önem taşır. Zamanında müdahale edilmeyen dişeti kanamaları ilerleyen aşamalarda altındaki kemik dokusunda da harabiyeti oluşmasına sebep olacaktır. Derin diş eti cepleri zaman içerisinde dişlerin sallanmasında ve üzerinde çocuk bulunmadan kaybedilmesine kadar ilerleyebilir. 

Çürük Nedeni İle Olan Ağız Kokusunun Tedavisi Diş Dolgusudur

Çürük nedeni ile oluşan ağız kokusu bile çoğu zaman diş kaplamasının neden olduğu ağız kokusu zannedilir. Oysa durum böyle olmayabilir. Kısaca diş çürüğünün neden ve nasıl kokuya sebebiyet verdiğini anlatayım.Diş çürüyor ise öncelikli sorun dişin mine tabakasında ortaya çıkan bozulmadır. Bunun nedeni  başta asitli yiyecekler, bakteri plağı, travmalar, yüzey aşınmaları, kırık ve çatlaklar olabilir.

Bu etkenler tek tek veya birlikte diş ninesinin bozulmasına neden olabilir. Bakteriler dişin sert dokuları üzerinde asit oluşturarak yapının yumuşamasına sebep olur. Kalite olarak adlandırılan Çürük boşlukları oluştuğunda artık diş çürüğü önlenemez. Bakterilerin tutunması için elverişli alan oluşmuştur. Diş çürük boşluğu içerisinde biriken yemek artıklarını ve artan bakteriler ağız kokusuna neden olacaktır. Genellikle İki dişin arasında ortaya çıkan ara yüz çürükleri ilk oluşmaya başladıkları dönemde fark edilmesi zor çürüklerdir.

Senede bir defa yapılacak düzenli diş hekimi kontrolleri sayesinde arayüz çürüklerini tespit etmek ve ilerlemeden tedavi etmek mümkün olmaktadır. Beslenme alışkanlıkları da ağızda dişlerin üzerindeki koruyucu sert mine tabakasında bozulma ve ardından çürüklerinin oluşmasında önemli rol oynar.

Çürük bazen kaplama dişin hemen yanındaki dişte olabilir.

Özellikle ağzında besinleri uzun süre tutan kişiler, şeker ve tatlı tüketimi fazla olanlar, asitli ve ekşi beslenme alışkanlığı olanlar için arayüz çürük riski daha fazladır. bu etkenlerin üzerine bir de yetersiz ağız bakımı eklendiğinde diş çürüğü kaçınılmaz olur. Çürük bazen kaplama dişin hemen yanındaki dişte olabilir. bu durumda diş kaplamasından koku geldiği düşünülür. Oysa problemden diş çürüğü sorumludur. 

Zirkonyum Diş Kaplama  Ağız Kokusu Yapar mı?

Yapılmış diş kaplaması veya diş köprüsü nedeni ile ağız kokusu olabilir. Ancak kurallara uygun olarak yapılan kaplama ve köprüler ağız kokusu yapmaz. Diş hekimi yaptığı kaplamaya biyolojik olarak uyumlu malzeme ile yapmış olmalıdır. Diş kaplaması yapılırken kurallara uy olmuş olması gerekir. Aksi taktirde iyi temizlenemeyen diş eti kenarları ve diş köprüsünde gövde altı olarak adlandırılan eksik diş bölgesinde yiyecek artıklarından birikmesi kolay temizlenmemesi gibi nedenler ağız kokusu oluşmasına neden olabilir.

Özellikle diş köprülerinde gövde altı olarak tanımlanan eksik diş bölgesinde yemek birikintileri kalabilir. Uygulanan diş köprülerinde bu bölgenin kolay temizlenebileceği şekil verilir. Hastaya düşen sorumluluk ise yemek sonrasında diş fırçası ve arayüz fırçaları ile gövde altlarında temizlemektir. Tıpkı gözlük kullandığımız zaman gözlüğün camına silmek zorunda olduğumuz gibi diş köprüsü kullandığımızda da köprü altına temizlememiz gerekir. Kendi dişlerimiz için böyle bir durum tabii ki söz konusu değildir.

Ne zaman Koku Yapar?

Köprü gövdesi di şeti üzerine baskı yapıyor ise zaman içerisinde diş etinde kanlanma ve damar yapısı bozulacağından o bölgede enfeksiyon olacağı bilinmelidir. Böyle bir durumda yani köprü gövdesi diş etine baskı yapıyor ise köprü sökülüp baskı ortadan kaldırılmalıdır. Başka bir şekilde bu sorun ortadan kalkmaz. Diş kaplaması veya dış köprüsü nedeniyle oluşan ağız kokusundan diğer bir sebepte kaplamanın diş eti kenarındaki uyum problemidir.

Diş kesimi sırasında, diş eti ile dişim birleştiği bölgede kurallara uygun kesim yapılmamış ise bu sorun ile karşılaşmak olasıdır. Kaplama kenarı ile diş eti birleşme alanında ortaya çıkan sorunun diğer bir sebebi de ölçünün yeterli netlikte olmamasıdır. Diş kesimi sonrasında geçici diş yapılmalı ve net bir ölçü alınmalıdır. Ancak bu sayede diş laboratuvarı yapacağı diş kaplamasının sınırlarını doğru belirleyebilir. Bazen de üretim aşamalarında diş laboratuvarın hatası nedeniyle bu bölge ile ilgili problemler yaşanabilir. İyi yapılmış bir diş kaplamasının malzemesi vücut ile uyumlu diş etine baskı yapma ya özellikle olmalıdır.,

Neden Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum diş uygulaması bilgisayar destekli tasarım ve üretim aşamaları sayesinde son derece başarılı diş kaplama ve diş köprüleri üretilmesi ve imkan tanır. Hem malzemenin biyolojik olarak uyumlu olması hem de ağızdaki diş diş eti ve komşu dişlerin ölçülerini elektronik olarak hatasız bir şekilde işlenmesi zirkonyum diş kaplamaların başarısını arttırır. Bu nedenle diş kaplaması ile ilgili ağız kokusu gibi problem yaşamak istemeyen hastalar için zirkonyum diş kaplamalar tercih edilir. Şunu unutmamak gerekir ki kurallara uygun yapılmadığı zaman ister implant tedavisi ister zirkonyum malzeme kullanılarak yapılan tedaviler problem çıkarabilir. Bu nedenle iyi malzemenin iyi bir uygulama ile birlikte güzel sonuçlar vereceğini unutmamak gerekir.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları

Her yıl yenilerek sorulan bir soru da zirkonyum diş fiyatları ile ilgili. Bu yıl zirkonyum kaplama fiyatı ne kadar olacak. Tabi bu uygulama yurt dışından getirilen malzeme ile üretildiği için fiyatlar döviz artışlarından etkileniyor. Senede iki defa da kira artışları enflasyon asgari ücret artışları gibi faktörler eklendiğinde her geçen yıl daha artan fiyatlar söz konusu. Zirkonyum diş fiyatları her yıl değişir derken aslında fiyatların sadece zamana bağlı değişmediğinin de altını çizmekte fayda var.

Uygulamayı yapan hekim, klinik, kullanılan malzeme, ölçü tekniği ve malzemesinin kalitesi, işe gösterilen özen, sterilizasyon koşulları gibi onlarca etken zirkonyum diş fiyatlarını etkiler ve klinikler arasında da diş fiyatları farklılaşır. Kimi klinikte 5 lira iken diğerinde 9 lira olması gibi sizin anlam veremediğiniz ama aslında çok anlamlı fiyat farkları görülür. İlk bakışta 5 liraya ucuz bir yer buldum diye sevinmek yerine acaba neden ucuz diye düşünmek gerekir.

Hangi fiyat zirkonyum için makuldur. Öğrenmek için zirkonyum kaplama fiyatı yazısını okuyabilirsiniz.

Bu işlem için size 9 lira diyen klinik de ucuz fiyat verdiğinde daha cazip olacağını çok iyi biliyor aslında. Neden ucuz fiyat söyleyip daha çok iş yapmıyor sizce? tembel olduğu için mi? Matematik bilmediği için mi? Değil tabi. Bu işlem için kliniğinde kullandığı malzemeler, diş laboratuvarına ödediği ücret ve kendisinin bu işi yaparken harcadığı zaman ve emek faktörlerini en iyi kalite ve şartlarda sağladığı için işlemi ucuz fiyat ile yapamıyor. Dişlerinizin uzun ömürlü olması için kaliteyi aramalısınız. Sağlıkla kalın.

Rate post

Rate post
Önceki Yazıİmplantların Geleceği
Sonraki YazıBayram Kabus Olmasın!
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap