
Sinus Lifting Nedir?

İmplant başarısının altında, implant yerleştirilecek kemiğin niceliği ve kalitesi yatar aslında. Üst sırt çenesi, geleneksel olarak yetersiz kemik miktarı ve kalitesi ve sinüsün yakınlığı nedeniyle dental implantları başarılı bir şekilde yerleştirmek için en zor alanlardan biri olmuştur. Periodontal hastalık veya diş kaybı gibi nedenlerden dolayı o bölgede kemik kaybettiyseniz, implant yerleştirmek için yeterli kemik kalmayabilirsiniz.
Sinüs kaldırma ameliyatı, sinüs tabanını yükselterek ve diş implantlarının yerleştirilmesi için kemik geliştirerek bu sorunu gidermeye yardımcı olabilir. Sinüsü yükseltmek ve yeni kemiğin oluşmasını sağlamak için çeşitli teknikler kullanılabilir. Yaygın bir teknikte kemiği açığa çıkarmak için bir kesi yapılır. Sonra kemiğe küçük bir daire kesilir. Bu kemik parçası, bir tuzak kapısına benzer şekilde sinüs boşluğuna kaldırılır ve altındaki boşluk kemik greft materyali ile doldurulur. Periodontistiniz, kaybedilen kemiği ve dokuyu yeniden oluşturabilecek greft materyalleri için seçeneklerinizi açıklayabilir.
Son olarak, kesi kapatılır ve iyileşme gerçekleşir. Kişisel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, implant yerleştirilmeden önce kemiğin genellikle dört ila 12 ay boyunca gelişmesine izin verilir. İmplantlar yerleştirildikten sonra, ilave bir iyileşme süresi gerekir. Bazı durumlarda, implant aynı zamanda sinüs artarken yerleştirilebilir.
Sinüs lift ameliyatı geçirilmesinin, yıllarca sürebilen başarılı implantlar için şansınızı büyük ölçüde arttırdığı gösterilmiştir. Birçok hasta bu işlem sırasında minimal rahatsızlık yaşamaktadır.
Diş hekimliğinde implant uygulama için kullanılan bir tekniktir. Sinüs lifting üst çenede implant işlemi yapılacağında kullanılan tekniklerden birisidir. Önce sinüs nedir? sorusunu yanıtlayıp sonra sinüs yükseltme ile ilgili bilgi vermeye devam edelim.
Kafamızda kafatasının ağırlığını azaltmak için özel boşluklar vardır. Bunların en önemlilerinden biri olan maksiller sinus ise üst çene arka küçük azı ve büyük azı dişlerinin köklerinin üzerinde bulunmaktadır. Bu alandan yapılacak olan diş çekimi sonrası, kemik erimeleri kaçınılmaz olacaktır. Buna ek olarak maksiller sinus aşağı doğru inmeye eğilimlenecektir.
İmplant uygulaması yapmamız için yeterli alan kalmayacaktır. Böyle durumlarda, o bölge özel cerrahi girişimlerle sinüs alanına ulaşılıp sinus yukarı kaldırılıp, açılan alana kemik greftleri (kemik tozu) doldurulup aynı sas veya bekledikten sonra implant uygulanabilir.
Tabandaki kemik miktarı yeterli değil ise kemik tozu (kemik gefti) koyulup implant uygulaması yapılmadan kapatılır.
Blok Kemik Grefti
İmplant uygulaması yapılacağı zaman uygulanacak yerde hem yükseklik hem de genişlik açısından çeşitli sebeplerle kemik erimesi yaşanabilmektedir. Böyle durumlarda implant uygulamaya yeterli kemik olmamaktadır. Ama bu durum hasta için implant olasılığının ortadan kalktığı anlamına gelmemektedir. Çünkü çenenin bazı özel bölgelerinden elde edilecek blok halindeki kemik parçaları alana uygulanarak yeni kemik oluşumu sağlanabilmektedir. Ardından implant uygulaması yapılabilmektedir.lan durumlarda üç ila altı ay sonra kemik oluşumu tamamlanır ve ardından implant uygulaması yapılır.
Kemik Grefti Fiytı

Küçükçekmece Zirkonyum: Estetik ve Dayanıklılığın Mükemmel Uyumu
Zirkonyum Diş Kaplama Nedir? Zirkonyum diş kaplama, hem estetik hem de dayanıklılık açısından en çok tercih edilen diş tedavilerinden biridir. Metal altyapı içermeyen yapısı...
Devamını Oku
İmplant Yapımında Bekleme Süresi. Çiğnemek İçin Ne kadar Beklerim?
İmplant diş uygulaması için en önemli dezavantajlardan birisi tedavinin uzun sürmesi. Diş kaplamalarda işlem bir hafta gibi bir sürede tamamlanır. Oysa implant diş yapımı gerektiğinde...
Devamını Oku
Diş Yaptırmaktan Korkmayın
Dişlerimiz sindirim sisteminin başlangıç noktasıdır ve en önemli görevi üstlenirler. Yediğimiz besinlerin kopartılması, parçalara ayrılması ve öğütülmesi görevini üstlenen sert...
Devamını Oku
Yorum Yap