Periodontitis için tedavi planlamdığında ilk hedef periodontitisin önlenmesi, ikinci hedef ise tam anlamıyla normal sağlıklı halini alanperiodontitis tedavisidir.
Araştırmalar bunu yakın bir zamanda gerçekleştirmek için çaba göstermektedir. Bugün için iltihabı elimine eden ve hastalığın ilerleyişini durdurucu tedavi seçenekleri mevcuttur. Ancak belli dereceye kadar kayıp ataşmanın rejenerasyonuna yönelik işlemler yapılabilmektedir.
Sizin de diş etleriniz kanıyor mu? Mutlaka okumalısınız. Diş eti hastalıkları içerisinde diş kaybı ile sonuçlanan bir rahatsızlık olarak dikkat çeker.
Tedavi olarak şu seçenekler mevcuttur.
1 Kapalı veya açık kök yüzeyi temizliği (kök düzeltmesi) (Etkene yönelik tedavi)
2 Rejeneratif-cerrahi tedavi
3 Rezektif-cerrahi tedaviler
4 Alternatif olarak: çekim ve implant
Herşeyden önce periodontitis tedavisinin evde ot ve bitkiler ile mümkün olmadığını belirtmek isteriz. Evde kaynatılan veya piyasadan alınarak kanamalı diş eti üzerine sürülen malzemelerde diş eti hastalığını gidermek mümkün olamamaktadır.

1 -Kök düzeltmesi periodontal tedavide temel tedavi şekillerindendir. Bu tedavi etkene yönelik olup plak ve subgingival diş taşlarının uzaklaştırılmasını sağlar. Bu tedavi şekli derin olmayan ceplerde ve basit morfolojiye sahip dişlerde (tek köklü dişlerde) gerçekleştirilebilir. İleri vakalarda hep ile açık bir biçimde gerçekleştirilebilir. Bu tedavinin sonucunda iyileşme tamir ile gerçekleşmekte, uzun birleşim epiteli oluşmaktadır. Rejeneratif tedavi metodlan (“Yönlendirilmiş Doku Rejenerasyonu” -YDR; “guided tissue regeneration” – GTR); ) son yıllarda gittikçe artan bir öneme sahiptir.
Sürekli bir gelişim içinde olan bu alan büyüme faktörleri ile tamamlanabilir. Bu metodlar önemli derecede periodontal dokuları yeniden oluşturabilir. Radikal cerrahi cep eliminasyonu için kullanılmakta sonuçları daha öngörülebilirdir. Nüks etme olasılığı daha düşüktür. İleri periodontal yıkımda ör: azılar bölgesindeki furkasyon tutulumlannda periodontal tedaviye alternatif olarak dişin çekimi ve yerine kök şeklindeki implant yapımı düşünülebilir.
Ancak burada ön koşul olarak, mevcut diğer diş yapılannın sağlığa kavuşturulması, hasta tarafindan plak kontrolünün sağlanması ve implant için uygun kemik yapısının oluşturulması gerekmektedir.


Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını Oku
Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını Oku
Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorum Yap