İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Atakent Mahallesi, Halkalı Altınşehir İstanbul Caddesi No:1, 34303 Küçükçekmece / İstanbul / Türkiye
Op. Doç.Dr. Mehmet Celal KIZILKAYA Hakkında
2008 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu.
Genel Cerrahi ihtisasına Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başladı.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı.
Mecburi hizmetini Muş Bulanık Devlet Hastanesinde tamamladı.
Daha sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 yıla yakın süre çalıştı. Burda bariatrik cerrahi operasyonlarına başladı ve birçok eğitime katıldı.
2017-2018 Yıllarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.
2018 yılının başında İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaya başladı. Bariatrik cerrahi ve ileri laparoskopik cerrahi alanlarına ilgi duymakta ve çalışmalarına devam etti.
Halen Acıbadem Atakent Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak Hasta kabul etmektedir
İngilizce bilir, müzik dinletilerine katılır, tenis oynar.
Evli, 2 çocuk babasıdır.
LAPAROSKOPİK CERRAHİ
Laparoskopik cerrahi, karın içi organlarla ilgili cerrahi tedavi gerektiren hastalıklarda cerrahi işlemin kapalı olarak yani delikler vasıtasıyla yapıldığı yöntemdir. Bu yöntem sayesinde çok büyük ameliyat kesisi gerektiren işlemlerin hemen hemen tamamına yakını karın duvarını açmadan kapalı olarak yapılabilmektedir. Böylece hastalar ameliyat sonrası çok daha az ağrı çekmekte, çok daha çabuk normal yaşantısına dönme şansını yakalayabilmektedirler. Ayrıca ameliyat yeri izi görünmeyecek kadar küçülebilmektedir. Cerrahi gerektiren sindirim sistemi hastalıkları, karın içi diğer organ hastalıkları ve karın duvarı fıtıkları gibi hastalıklarda doktorunuzdan laparoskopik cerrahi yöntemini talep ediniz ve normal yaşamınıza küçük rahatsız etmeyen ameliyat yeri izi ile en kısa zamanda dönün.
ENDOSKOPİ
Gastrointestinal sistem rahatsızlıklarında endoskopi işlemi tanı ve tedavi aşamasında her ikisinin aynı seansta gerçekleştirilebileceği çok etkin ve önemli bir yeri olan yöntemdir. Üst gis endoskopisi (özofagogastroduodenoskopi) ve alt gis endoskopisi (kolonoskopi) olmak üzere ana iki inceleme içerir. Gastrointestinal sistem rahatsızlıklarının çoğunda tanı için altın standarttır. Aynı zamanda tanısal işlem sırasında tedavisel işlemede olanak sağlar.
PİLONİDAL SİNÜS (KIL DÖNMESİ)
Pilonidal sinüs (kıl dönmesi) en sık olarak kuyruk sokumu bölgesinde görülen içinde kıl birikiminin olduğu kistleşmelerdir. Zaman zaman akıntılarla belirti veren hastalık, sürekli akıntılar ve enfeksiyon gibi durumlara ilerlemekte, apse oluşup acil cerrahi boşaltma işlemine sebep olabilmektedir. Bu hastalığın kesin tedavi yöntemi cerrahidir.
HEMOROİD
Hemoroidal hastalık çok sık olarak görülmekte olup günlük yaşamı ileri derecede bozmaktadır. Hafif semptomlardan çok ağır semptomlara varan şekillerde görülebilmektedir. Hafif semptomlar ilaçlarla giderilebilmektedir. Ancak kronik vakalar, ilaca cevap vermeyen durumlar ve bazı acil ağır durumlar cerrahi tedavi gerektirebilir.
TİROİD VE PARATİROİD HASTALIKLARI
Tiroid bezi boynumuzda ön taraftaki kıkırdak çıkıntının altında ve hemen iki yanında yer alır. Paratiroid bezleri de tiroid bezinin sağ ve sol lobunun arka komşuluğunda genelde 4 adet olarak yer alırlar. Tiroid hormonları vücuttaki metabolik denge için çok önemlidir. Tiroid bezi rahatsızlıklarında vücudun genelini ilgilendiren geniş bir yelpazede belirtiler ortaya çıkmaktadır. Paratiroid bezi esas olarak vücuddaki kalsiyum ve fosfor metabolizmasını yönetmekte ve bunu yönetirken birçok mekanizma ile beraber çalışmaktadır.
MEME HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ
Meme hastalıkları özellikle bayan hastalarımızın günlük yaşantısını etkileyen küçük bir ağrıdan yaşamını tehdit edecek kanser vakalarına kadar geniş bir yelpazede karşımıza çıkabilmektedir. Burda önemli olan meydana gelen değişimin erkenden farkına varıp hekiminize başvurmanızdır. Bunun için hastanın kendisini rutin muayenesi önem kazanmaktadır. Özellikle bayanların kendi meme muayenelerini yapabilmeleri için doktorlarından ön eğitim almaları gerekir. Ayrıca 40 yaşından itibaren tüm bayan bireylerin tarama testleri programına dahil olması gerekir. Doktorunuzla irtibata geçiniz ve tarama testlerinizi aksatmayınız.
Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını OkuÇekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını OkuSenede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorum Yap