Lazer diş hekimlerinin uyguladığı tedavilerde bilimsel ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak çok ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir. Lazer teknolojisi de bunlardan birisidir. Günümüzde diş hekimliğinde bir çok farklı dalga boyuna sahip dental lazerler kullanılmaktadır. Diş hekimliğinde bilinenin aksine çok sayıda sorun lazer ile kombine ya da sadece lazer ile tedavi edilebilmektedir. Gelecekte çok spesifik diş hekimliği alanlarında ve diş eti tedavisi, kanal tedavisi ve cerrahi gibi uzmanlık alanlarında lazerler ile daha fazla uygulama alanı bulunabilecektir.
Yapılan araştırmalar bu amaca adanmaktadır. Gelecek aynı zamanda gazellerin daha fazla gelişmesine de tanık olacaktır. Tarayıcılar gibi ek özelliklere sahip cihazlar görülecektir. Bu konuyla ilgili implantoloji ilk çalışmalar başlamıştır. Çok hassas bir şekilde ve tam istenilen boyutlarda kemik içerisinde yuvaların açılabilmesine kaydet edilmektedir. Yine tarayıcı bir sistem bile dişlerin üzerine kaplama veya şeklinde dolgular için CAD CAM gibi teknoloji Sistemleri ile etmek için çalışmalar yapılmaktadır.
Öncelikle endikasyonları lazer destekli ve sadece lazerler ile yapılabilen olarak ikiye ayırmak gerekir.
Özellikleri çok etkin olarak kullanıldığı diğer bir alan ise cerrahidir. Cerrahide lazeri başka aleti ihtiyaç duymadan tek başına kullanabilmekteyiz. Çok hızlı ve konforlu bir tedaviye şekilde cerrahi olarak elde etmek mümkündür.
Lazer ile küçük diş çürüklerinin temizlenebilmesi mümkündür. Bu işlemi anestezi olmadan uygulamak hasta için büyük konfor sağlamaktadır. Özellikle iğne fobisi olan hastalar için başlangıç aşamasında kötülüklerde lazer ile kazıma büyük avantaj sağlayacaktır. Beyazlatma gibi estetik diş hekimliği iyi işlemlerinde de lazer ile beyazlatma işlemi aktive edilebilmektedir. Lazer geçmişten geleceğe her geçen gün kullanım alanı artan tıbbi ekipman dır.
LAZER İLE DİŞ ETİ ESTETİĞİ
Diş etinde lazer teknolojisi başarılı br şekilde uygulama alanı bulur. Diş eti renklenmesi tedavisi için lazer ile epitel adı verilen üst katman soyularak çıkartılır ve pigmentasyon adı verilen siyah diş eti renginden kurtulmak mümkündür. Diş etinde diğer bir başarı kriteri de yara iyileşmesinin bisturi ile yapılan kesilere oranla daha hızlı iyileşiyor olmasıdır. Lazer ile diş eti şekillendirmesi uygulanmadan önce iyi bir planlama yapılmalı mümkün ise hastanın ikinci bir cerrahiye ihtiyaç duymaması büyük önem taşır.
Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını OkuÇekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını OkuSenede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorum Yap