Dişlerimizin içinde kanal denilen ince bir boru şeklinde geçit bulunmaktadır. Bu geçitten diş hekimleri ağrıyan dişler için kanal tedavisi olarak bilinen diş tedavisini yapma imkanı buluyorlar.
Bu dişin içindeki uzayıp giden kanalın etrafında irili ufaklı bir çok kanal bulunmaktadır. Bu kanallar ana kanala bir ağaç kökü gibi bağlanmışlardır. Bu ince kanalcıklar kan damarları bakımından oldukça zengindir. Çocukluk dişlerini dökmenin ardından olgun dişlerimizin çıkmasından sonra bu köklerin kendilerini sağlamlaştırmaları 1-2 sene sürmektedir.
Kanal Tedavisinin Ücreti ise diş başına 150-350 TL arasında değişmektedir.

Kanal Tedavisinin Aşamaları

Zamanında ve doğru uygulanan kanal tedavisi ile çekilmesi gereken bir dişi kurtarmak mümkün olabilir. İyi bir kanal tedavisi için izlenmesi gereken belirli bir sıra vardır. Bu aşamalar dikkatli bir şekilde sabır ile uygulanmalıdır. Kanal tedavisi uygulamasında kullanılan malzemenin kalitesi de önem taşır. Hem kaliteli malzeme hem de bilgili ve dikkatli bir hekim bulduysanız iyi bir sonuç sizi bekliyor diyebiliriz.

  1. Diş uyuşturulur
  2. Kanal ağzı genişletilir
  3. Kanal boyu belirlenir
  4. Kanal genişletilir
  5. Kanal yıkanır
  6. Kanal doldurulur
  7. Diş doldurulur
  8. Dişe kaplama yapılır

Kanal Tedavisi Fiyatları

Kanal tedavisi ücreti nasıl belirlenir? Kanalların sayısı ve dişin arka bölgede olması kanal tedavisi fiyatlarını arttırır. Diş hekimi diş ile ne kadar çok çalışır ise ödenmesi gereken ücret o kadar artar.

Kanal tedavisi sonrası dişte ağrının ortadan kalkması beklenir. Kanal tedavisi yapıldıktan sonra 2-3 hafta süre ile diş üzerine basıldığında ağrı ve hassasiyet görülmesi normaldir. Zaman içerisinde bu ağrı giderek azalır ve geçer. Kanal tedavisi bittikten sonra diş üzerine kaplama yapmak için en az bir ay eklenme sebebi de budur. Dişin tamamen ağrısız döneme geçmesini takiben dişin uzun yıllar sağlıklı bir biçimde ağızda kalabilmesi için dişler üzerine kaplama yapılır.

Dişin kanalları doldurulduktan sonra diş üzerine diş dolgusu yapılır. Diş dolgusu bazen kaide malzemesi kullanılarak bazen de kompozit diş dolgusu uygulanarak yapılabilir. Kanal tedavisi yapılan dişler üzerine diş dolgusu yapıldığı nda birkaç yıl içerisinde diş renginde değişme meydana gelmesi normaldir.
Rate post

Rate post
Önceki YazıHamilelik ve diş dişeti.
Sonraki YazıZirkonyum Kaplama Diş Fiyatları
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap