Endodonti,diş pulpası(dişin sinir- damar paketi) ve dişin kökünü çevreleyen dokuların hastalıklarının tedavisi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır.
Kanal tedavisi, dişlerde ağrı, apse ve kist oluşumuna neden olan iltihaplı veya ölü diş pulpasının (sinirinin) içinde bulunduğu kök kanallarından çıkartılması ve bu boşluğun, sağlığa zararlı olmayan bir madde ile tam olarak doldurulması işlemidir.
Dişe doğru ve sağlıklı bir kanal tedavisi yapılmış ise ve hasta ağız bakımına dikkat ediyorsa, dişin ağızda kalma süresi normal bir dişten farksızdır.
Endodontik tedavisinin başarı oranı, teknolojideki ilerlemelerle birlikte yükselmektedir. Kurallara uygun bir şekilde yapılan bir kanal tedavisinin başarı ortalaması %90-95 gibi yüksek bir değere sahiptir.
Kanal tedavisinin başarısız olduğu durumlarda kanal tedavisi tekrarı veya gerekli ise dişin kök ucuna cerrahi müdahale yapılabilir. Kanal tedavisinin tekrarı ve cerrahi girişimin başarılı olmadığı durumlarda dişin çekimi düşünülmelidir.
Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını OkuÇekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını OkuSenede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorum Yap