Çekilmiş dişlerden sonra ağızda kalan boşlukların, doğal diş kökü vazifesi gören implantlar ile tıpkı doğal bir diş varmışçasına eski hallerine geri döndürülebildiklerini biliyoruz. Titanyumdan yapılan silindirik implantlar, doğal dişin sadece fonksiyonunu değil estetiğini de taklit etmeye çalışırlar. İmplantlar, bazen bir dişin eksikliğinde bazen birden fazla dişin eksikliğinde ve hatta çenenin tam dişsiz olması durumunda dahi uygulanan tedavilerdir. Bu nedenle uygulama çeşitleri ve fiyatları farklılık gösterir. Günümüzde implant markaları ve implant fiyatları hastaların en çok merak ettiği, araştırdığı konulardan biridir.
İmplantın markası aslında hastanın seçiminde olmayan bir unsurdur. Kaliteli implant ile kastedilen implantın vücut tarafından kabul edilip edilmemesi değildir. İmplant malzemeleri halihazırda sağlık bakanlıkları standartlarına göre vücudun allerji reaksiyonu vermediği ve biyolojik olarak uyum sağlayabildiği titanyum malzemesinden üretilir. İmplantlar yapıldıktan sonra ortaya çıkan problemler genellikle yetersiz ağız bakımı veya implant planlamasının doğru yapılmaması ile ilgilidir. İmplantların üzerine yerleştirilen protezlerin de biyomekanik prensiplere uygun olması ağızdaki kullanım sürelerini etkileyen önemli faktörlerdendir.
İmplant fiyatları ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz https://drsertac.com/dis/2017-implant-fiyatlari/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bir dişin eksik olduğu durumda implant diş tedavisi yaygın olarak uygulanır. Tek diş eksikliğinde yapılan implantlarda boşluğun her iki yanındaki dişlerin kesilmesine gerek kalmaması en büyük avantajdır. İmplant uygulamasında diş köklerine fazla yaklaşmadan tedaviyi tamamlamak gerekir. Dişsiz bölge uzun süre boş kaldığında dişler boşluğa doğru devrilecek ve aralarında mesafe kalmayacaktır. Bu nedenle diş çekiminden sonra fazla zaman kaybetmeden implantların yapılması tavsiye edilir.
Kısmi olarak dişsiz olan bölgelerde, implantlar bazen her eksik diş için bir tane bazen de üç diş veya dört diş eksikliği için iki tane olmak üzere planlanabilir. Burada implant sayısını belirleyen faktör boşluğun hacmi ve kemiğin durumudur. Kaç üyeli bir köprü yapılacağı karşı çenedeki dişlerin durumuna göre planlanır.
Tamamı dişsiz olan ağızlarda implant uygulaması yaygın olarak kullanılan bir tedavi şeklidir. Bütün dişlerini kaybeden hastalar için bazen implant üzerine protez kullanılması bazen de implant üzerinde sabit diş yapılması gündeme gelebilmektedir. Kemik hacminin yeterli olduğu durumlarda bizim tavsiyemiz sabit diş köprüleri ile dişsizliğin giderilmesidir. Bu sayede yapılan tedavi sonrası ağzınızdaki implant dişlerin verdiği his tıpkı kendi dişlerinizle yemek yiyormuş hissi olacaktır. Kemik hacminin yeterli olmadığı durumlardaysa implant sayısı sınırlı olabiliyor ise hareketli protezler implantların üzerine yerleştirilir. Bu sayede daha rahat kullanılabilen protezlerin yapılması mümkün olmaktadır.
Bazen de ekonomik nedenler ile implant sayısında kısıtlamaya gitmek gerekebilir. Maddi imkanı el vermeyen hastalar için alt çenede en az iki implant uygulaması ve üzerine tam protez yapılması en azından hastanın hareket etmeyen bir proteze sahip olmasını sağlar. Üst çene için implant üzerine hareketli protez uygulayabilmek, ancak dört adet implant yerleştirilmesi ile mümkün olmaktadır.
İmplant uygulamasında fiyatları etkileyen bir faktör de kemik hacminin yeterli olmamasıdır. Kemiğin az olduğu durumlarda ileri cerrahi işlemler ile kemik hacmi kazanılmaya çalışılır. Özellikle üst çenenin arka bölgelerdeki sinüs boşluklarındaki alanlar kemik tozu uygulaması sayesinde implant yapılabilir duruma gelmektedir. Dikey yönde kemik hacmini arttırmak her zaman çok kolay olmayabilir. Kemik tozu ile birlikte membran adı verilen uygulama da tedavi sürecine dahil edilince fiyatlar daha da artar.
Emek ve paranın böylesine harcandığı bir tedavi olan implant tedavisini başarıya odaklı yapmak gerekir. İmplant başarısızlığına neden olan en önemli faktörlerden sigara kullanımıdır. Sigara kullanan hastalarda implantın uzun ömürlü kullanılabilmesi ihtimali daha azdır. En azından içilen sigara sayısının azaltılması, yaptırılan implantların ömrüne olumlu katkı sağlayacaktır. Sigara tüketimi arttıkça risk oranı artmaktadır. Onca emek ve paranın karşılığı alınamamaktadır. İmplant kullanımı sayesinde, protezlerin de daha rahat kullanılması mümkün olmaktadır. Çiğneme hissi olarak doğala yakın bir deneyime sahip olunması hastaların en çok memnuniyet duyduğu implant avantajlarından bir tanesidir. İmplant uygulaması sonrasında çene kemiğindeki erimelerin azalması da estetik görünümün korunması için avantaj sağlar. Diş boşluklarının her iki yanındaki dişlerin kesilmesine gerek kalmadan boşluğun kapatılmasına imkan veren implantlar bu bakımdan da hastaya büyük avantaj sağlarlar. İmplantlar ile daha iyi bir çiğneme mümkün almaktadır. Bu sayede dengeli bir beslenmeye olanak tanınır.
İmplantlar ve Uygulama Alanları
İmplantların en büyük olumsuzluğu hatalı uygulanmaları sonucu ortaya çıkabilecek problemlerdir. Bu problemlerin başında enfeksiyonlar gelir. Böylesi istenmeyen bir durum karşısında ancak uzman, tecrübeli ve bilgili hekimler sorunun üstesinden gelebilirler. Bu nedenle diş implantlarınızı güven duyduğunuz yeterli donanıma ve bilgiye sahip kliniklerde yaptırmanızı öneririz. İmplantlar ekonomik olarak daha fazla maliyet getirirler. Bu da önemli bir dezavantajdır. Herkesin bütçesine uyan bir tedavi olmaması nedeniyle bu tedaviden mahrum kalan birçok hasta olmaktadır. Cerrahi işlem sonrası hastanın ağız bakımı ve tedavinin uzun zaman alması da implantların diğer bir olumsuz özelliğidir. Genellikle alt çene de 2 ile 3 ay, üst çene de biraz daha fazla süren tedavi süreci ile karşı karşıya kalınabilmektedir.
Her birey için farklı implant planlaması ve uygulaması yapıldığından tedavi süreçleri ve implant fiyatları farklı olmaktadır. İhtiyaç duyduğunuz tedaviyi, doğru planlamayı ve uygulamayı nasıl sunabileceğimizi öğrenmek isterseniz bizden randevu alabilir ve bu şekilde doğru tedavi planı ile ilgili tedavi bilgilerine ulaşınız. İmplantlar hakkında merak ettiklerinizi drsertac.com/implant sayfamızdan okuyabilirsiniz.
Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını OkuÇekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını OkuSenede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorumlar (1)
Pingback: İmplant Zirkonyum ve Biyolojik Uyum - Kullanım süreleri ne kadar?