Bu yazıda implant diş uygulaması hakkında bilgi vererek yardımcı olmak isterim. Genel bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz. Kliniğime geldiğinizde size daha fazla bilgi verip, yardımcı olabilirim. İmplant markaları ve implant fiyatları ile ilgili bilgi almak için lütfen görüşme randevusu alınız.
Randevu için telefon numaram 02126616979 Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya’dan muayene randevusu istiyorum demeniz yeterli.
Kayıtlarımdan eski hastalarımı (binlerce hastam var) hepsini takip ediyorum. Sağ olsun onlar da beni takip ediyor. Nasıl mı?
Mesela ” drsertac” instagram hesabımdan. Sizi de oraya beklerim.
İmplant Nedir?
İmplant, ağızda eksik diş yerine titanyum maddesi kullanılarak yapılan vida şeklindeki yapay diş köküne verilen isimdir. İmplant uygulandıktan sonra kemik ile sıkıca tutunur. Osseointegrasyon (kemik ile kaynaşma) denilen bu aşamanın ardından, implant üzerine dayanak monte edilir. Bu dayanak üzerine de diş kaplaması yapılır.
İmplant başarısı hasta ve hekim için öncelikli konudur. Günümüzde %90 ların üzerinde başarı sağlanmaktadır. Başarılı implant tedavisi için dikkat edilmesi gereken üç şart vardır:
- İmplant operasyonu öncesi iyi muayene ve doğru planlama
- İmplant operasyonunun hatasız yapılması
- İmplant yapımı sonrası iyi bir bakım ve takip.
İMPLANT ÖNCESİ
Bu aşama normalde, hastanın düşüncelerini ve dişlerin hangi sebeple ve ne kadar bir süre içinde kaybedildiğini de kapsayan eksiksiz bir iletişim ile başlamalıdır. Tedavi olacak kişinin başvuru sırasındaki düşüncelerine dair ayrıntılar ve beklentileri dikkatle dinlenir ve not alınır.
Bu muayenede ağız dışı ve ağız içi değerlendirmeler gerçekleştirilir.
Ağız içi muayene sistematik bir şekilde yumuşak dokuların, dişlerin, ve varsa protezlerin değerlendirilmesini içerir. Muayene kayıp diş bölgelerini de kapsamalı, var olan mesafe ve boşlukla diş eti dokuların ilişkisi de göz önüne alınmalıdır.
Bu işlemden sonra panoromik diş röntgeni ve periapikal görüntüleri de içeren radyolojik tetkik yapılır. Tedavi öncesi değerlendirme sonunda, hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığına dair bilginin edinilmiş olması gerekir.
Kalan dişlerin sağlığını da içeren bir ayırıcı tanı yapılır ve başlangıç tedavi planlaması yapılır. Bu plan sırasında herhangi bir hastalık veya anormal bulgu, implant tedavi planlaması öncesi değerlendirilmelidir. Bu aşama süresince şüpheli ve kötü durumdaki dişler belirlenir ve planlama üzerindeki etkilerine göre koruma veya çekim kararı verilir. İmplant tedavisi için sorun yaratma olasılığı olan dişler için çekim kararı verilebilir.
İmplant Tedavisi Öncesi Uygulamalar
Kayıp dişlerin telafisini içeren her planlama diş seviyesinden başlamalıdır. Bu demektir ki; yerine konacak dişlerin son ve istenen pozisyonu, implantın cerrahi yerleşiminin planlaması yapılmadan önce belirlenmelidir.
Bu konum genellikle tedavi öncesi mum modelaj ile belirlenir .
Ayrıca panoramik diş röntgeni ile değerlendirme yapılır. İmplant cerrahi yerleşimi, protez açısından yönlendirilmiş bir tedavi planı ile belirlenmelidir. Böylece, implant yerleşimi için düşünülen bölgedeki kemiğin miktarı ve implant yerleşimi öncesi veya cerrahi sırasında greft konulmasına gerek olup olmadığı da belirlenmiş olur. Protezle yönlendirilen bu tedavi planı, cerrahın implantı restorasyona göre doğru konumlandırmasına ve cerrahi sırasında karşılaşılabilecek sınırlılıkları belirlenmesine olanak tanır.
Protetik yönlendirmeli tedavi planı son derece önemli olmasına rağmen, hastanın olarak cerrahi bir aşama içeren implant tedavisine uygunluğunun değerlendirilmesi de önemlidir.
İMPLANT CERRAHİ AŞAMASI
İmplant tedavisinin cerrahi aşaması implantı çene kemiğinin içine yerleştirmek ve protez aşamayı kolaylaştırmak için gerçekleştirilen tüm işlemleri kapsar. İmplant cerrahi yerleşimi, implant destekli protez yapım basamakların sadece bir adımıdır.
Bununla birlikte sonucun başarısı, altyapının kemiğe başarıyla tutunmasına bağlı olduğundan, tüm sürecin kritik bir aşamasını teşkil eder. Cerrahi işlem gerçekleştirilmeden önce, hastanın kapsamlı bir planlama sürecinden geçirilerek, ağzındaki klinik durumun getirdiği sınırlılıkların yanı sıra kemik tozu gereksinimi ve uygun cerrahi müdahale şeklinin belirlenmesi son derece önemlidir.
İmplant Ne Zaman Uygulanabilir?
Tek diş eksikliğinin komşu sağlam dişlere dokunulmadan giderilmesinde implant diş yapıla bilinir. Birden fazla diş eksikliğinin, takılıp çıkartılan protezler yerine, implant yardımı ile sabit köprüler yapılarak giderilmesi mümkündür.
Tam dişsizlik durumunda takılıp çıkartılan protezler (damak) yerine sabit protezler yapılması mümkündür.
- Tek diş eksikliklerinde
- Çoklu diş eksikliğinde
- Tam dişsizlik durumlarında
uygulanan başarılı bir tedavidir.
İmplant Uygulamanın Yaşı Var mı?
Genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki insana uygulanabilir. Yalnızca, gençlerde kemik gelişiminin tamamlanması gerekmektedir. Erişkinler için üst yaş sınırı yoktur. Yaşlı insanlar daha çok diş kaybettiklerinden ve çene kemiklerinde erimeler olduğu için diş implantı için daha çok gereksinim hissederler.
İmplantlar Ömür Boyu Kalabilir mi?
İlk hastalar, otuz yıldan fazla bir süredir implantlarını başarı ile kullanmaktadırlar. Bu süre, genel sağlık durumu, günlük bakım ve temizlik gibi birkaç değişkene bağlıdır. Yine de başka her türlü tıbbi müdahalede olduğu gibi, prensip olarak, hayat boyu garanti vermek mümkün değildir.
İmplantların Başarısı
İmplantların başarısı için genel sağlığın iyi olması, yani yeterli “iyileşme potansiyeli” olması, doğru teşhis konulması, temizlik ve bakımının doğru yapılması gerekmektedir. Bunun yanında hekim tarafından uygun cerrahi ve uygun protez yapılmış olması gereklidir. Ayrıca, çok fazla sigara içilmesi ve/veya aşırı alkol kullanılması başarıyı olumsuz etkileyecektir. Yukarıdaki faktörlere bağlı olarak tedavi başarısı %90-100 arasında değişebilir. Başarısızlık olması durumunda çok basit bir girişim ile çıkartılabilir ve yeri kendiliğinden iyileşir.
Vücut tarafından reddedilir mi?
İmplantlar çoğunlukla titanyum denilen biyolojik uyumlu maddelerden yapılmaktadır. Titanyum canlı bir madde olmadığı için, kalp ve böbrek transplantasyonlarında olduğu gibi bir antijen antikor reaksiyonu oluşturmaz.. Bu nedenle bir “doku reddinden” söz edilemez.
İmplant Yapımında Garanti
Yapılan bilimsel çalışmalarda implant başarısının %90-100 arasında değiştiği gösterilmiştir. Ancak her tür tıbbi müdahalede olduğu gibi bu işlemler için de garanti vermek mümkün değildir.
İmplant Yapım Süresi
Cerrahinin süresi yerleştirilecek implant sayısına ve hastanın koşullarına bağlı olarak yarım saat ile birkaç saat arasında değişebilir. Operasyondan sonra, kemik ile kaynaşması için (osseointegrasyon) 3-6 ay kadar beklenir. Daha sonra bunun üzerine, birkaç seans süren bir uygulama ile protezler yerleştirilir. Bazı uygun koşulların sağlanabildiği durumlarda hiç beklemeden de protez yapılabilmektedir. Çağdaş diş hekimliğinin bütün olanaklarının kullanıldığı bu protezler birer mühendislik harikasıdır.
İmplant Ağrılı mı Oluyor?
Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilmektedir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. Operasyondan sonra herhangi bir diş çekiminden sonra da duyulabilecek bir ağrı ,şiş ve morluk olabilir. Bunlar da ağrı kesicilerle ve hekimin tavsiye edeceği diğer önlemlerle giderilebilir.
Diş Yapımı Sonrası Bakım
Cerrahiden hemen sonra dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda sıralıyorum.
- Reçetede belirtilen ilaçların zamanında ve yazıldığı gibi ağrının başlamasını beklemeksizin alınması
gerekmektedir. - Önerilen ilaç dozları aşılmamalıdır.
- Çok hafif bir kanama nedeniyle ilk gün tükürüğün renginin kırmızı olması normaldir. Bu sebeple steril bir
gazlı bez katlanarak kanamanın olduğu bölgede tampon yapılmalıdır. - Aspirin kullanılmamalıdır. Ağız çalkalamak ve şiddetli tükürmekten kaçınılmalıdır.
- Bir hafta süreyle spor ve sauna yapılmamalıdır.
- Sadece uyumak amacıyla uzanın, eğer uzanıyorsanız başınızın seviyesi daima ayaklarınızdan daha yukarda olmalıdır.
- Operasyon bölgesinin şişmesi normaldir 2. gün maksimum seviyeye ulaşır.
- O bölgeye naylon torba içerisinde buz konarak ilk 48 saat dışarıdan soğuk kompres yapılmalıdır.
- Sıcak yemek ve içecekler tüketilmemelidir, ılık ve soğuk gıdalar alınabilir.
- Güneşte uzun süreli durulmamalıdır.
- Operasyon bölgesindeki dikişleri merak edip görmek için yanak çekiştirilmemelidir.
- Operasyon sonrası ilk 24 saat gargara yapılmamalı ama dişler fırçalanmalıdır.
- Alkol ve sigara tüketilmemelidir.
Dişler takıldıktan sonra da dikkat edilmesi gerekenler vardır. En çok üzerinde durulması gereken konu budur aslında. Bizim uyguladığımız implantlarda ne işlem sırasında ne de işlem sonrasında sorun yaşanmamaktadır. Önemli olan diş yapıldıktan sonra bunun bakım ve temizliğinin düzenli ve doğru bir şekilde uygulanmasıdır.
Bu Seneki İmplant Fiyatları
Şimdi gelelim 2021 yılının neden implant yaptırmak için fırsat bir yıl olduğuna. Fırsat dediğimizde önce ekonomik fırsat akla geliyor. Evet hem ekonomik hem sosyal fırsatlar var 2021 yılında. İmplant fiyatları ile ilgili indirim yılı 2021 senesi. Pandemi nedeni ile maske kullanımı ve sosyal ortamların kısıtlı olması da diğer bir implant fırsatı. Diş yaptırırken dişsiz kalmak veya geçici dişler ile gezmelere gitmek istemeyenler için bu nedenler ile fırsatlar sunuyor bu yıl. Fiyatlar ile ilgili fırsatları öğrenmek için iletişim sayfasından hemen baba ulaşın.
drsertac.com
Zirkonyum Diş Kaplama: Sağlam ve Estetik Çözümler
Zirkonyum kaplama, diş estetiği alanında en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunan zirkonyum, diş kaplama işlemlerinde uzun ömürlü...
Devamını OkuKanal Tedavisi Sonrası Diş Neden Kaplama Yapılmalıdır?
Dişe Neden Kanal Tedavisi Yapılır? Dişlerin iç yapısında bulunan sinirler ve damarlar, dişin canlı kalmasını sağlayan önemli yapılardır. Ancak derin çürükler, travmalar ya da...
Devamını OkuDiş Taşı Temizliği: Sağlıklı Dişler İçin Neden Önemlidir?*
- **Diş Taşı Neden Oluşur? Temizlenmezse Ne Olur? İstanbul Küçükçekmece’de Tedavi Seçenekleri** - **Diş Taşı Temizliği: Neden Yılda Bir Defa Yaptırmalısınız?** Diş...
Devamını Oku
Yorumlar (4)
Pingback: Diş dolgusu fiyatını açıkladı. İmplant, Zirkonyum Diş Kaplama İstanbul- Diş Hekimi Sertaç KIZILKAYA
Pingback: Ağıza Dikiş Atılması - İmplant, Zirkonyum Diş Kaplama İstanbul- Diş Hekimi Sertaç KIZILKAYA
Pingback: Estetik Diş Hekimliği - İmplant, Zirkonyum Diş Kaplama İstanbul- Diş Hekimi Sertaç KIZILKAYA
Pingback: İmplantlar ve İmplantların Uygulama Alanları - İmplant, Zirkonyum Diş Kaplama İstanbul- Diş Hekimi Sertaç KIZILKAYA