implant yapımı

Diş kayıplarından sonra tedavi ile birlikte diş estetiği ve fonksiyonu geri getirilebilir. Kayıpları geri getirmek amacıyla diş hekimleri diş protezleri, diş köprüleri ve implantlar uygularlar. Günümüzde implant yapımı denildiğinde toplumda ağızdan ağıza dolaşan birçok yanlış bilgi ve yanlış düşünce olduğunu görüyoruz. Öncelikle implantın her zaman ihtiyaç olmadığını belirtmeliyiz. Bazen tek bir dişin eksik olmasın durumunda bazen ise birden çok diş eksikliklerinde diş hekimi implant tedavisi önerebilir Ancak her diş eksikliğinde implant yapımı gibi bir durum söz konusu değildir. Daha önceden yapılmış diş köprüleri varsa aradaki diş boşluğuna implant yapılması pek de akılcı olmayacaktır. Diş hekiminiz, yapacağı implant veya diğer tedaviler hakkında bu tedavileri hangi sebeple yaptığına dair açıklamalar yapmalıdır.

İmplantların en önemli avantajları diğer dişlerin aşındırılmasına gerek olmadan eksik dişler nedeniyle oluşan boşlukları gidermeleridir. Çoklu diş eksikliklerinde de hareketli bir protez kullanmak yerine implant üzerine sabit protezler yapılabilir. Sabit protezlere alternatif olarak implantlar ile iyi bir tutunma sağlayan protezler yapılması da implantların popüler olmasına sebep olmaktadır.

Yanlış bilgiye sahip hastalar için genellikle implant yapımı çekinilen bir tedavi türüdür. Oysa implant yapımı zor bir işlem değildir. Diş çekimi öncesi uygulanan anestezi gibi implant yapımından önce de işlem yapılacak bölge lokal olarak uyuşturulur. Bu sırada hasta hiç ağrı duymayacaktır. İmplant yapımı sonrasında yüzün şişmesi ve kanama gibi komplikasyonlar, hastayı korkutabilir. Günümüzün modern tedavi yöntemleri sayesinde şişme ve kanama ile ilgili temel tedbirler alınmaktadır. Mümkün olduğunca tedavi sonrası en az şişlik ve kanama ile karşılaşabilmek için uygulanabilecek bazı teknikler hekim tarafından gerçekleştirilir. Bu sayede daha rahat ve konforlu implant tedavileri yaptırmanız mümkün olacaktır.

İmplant Yapımı Süresi Ne Kadardır?

implant yapımı

İmplant, diş çekiminden hemen sonra yapılabilir. Bazı durumlarda da çekim sonrası iyileşme beklenmelidir. Çekilen dişin olduğu bölgenin kemik durumuna göre bu kararı hekim alır. Enfeksiyon varsa ve kemik grefti gerekiyorsa bekleme önerilir. İmplant yapımı uygulandıktan sonra iki üç aylık bir bekleme süresi mevcuttur. Bu süre içerisinde kemik ile implantın birbirine uyum sağlaması beklenir. Daha sonra implant üzeri açılarak dayanaklar yerleştirilir. Diş eti iyileşmesini takiben ölçü alınır ve diş yapım aşaması başlar. İmplantın yapılması toplamda 3-6 ay gibi bir süre alır.

İmplant Üzerine Diş Yapımı

İmplantlar üzerine bazen tek bir diş kaplaması bazen de diş köprüsü yapılır. Çoklu diş eksikliklerinde implant üzerine takılıp çıkarılabilen protezlerin yapılması da mümkündür. Hatta bazen yapıştırma sistemler de kullanılabilir. Hekim ağzın durumu ve yapılmış implantların türüne göre buna karar verir.

Vücut İmplantı Kabul Etmezse Ne Olur?

Vücudun implantı kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. İmplant uygulaması sırasında kemiğinin fazla ısınması veya implant sonrası yeterli bakımın yapılmaması gibi nedenler ile implant kaybedilebilir. Uygulanan birçok implanttan sadece bir tanesinin kaybedilmesi gibi durumlarda, sorun vücudun malzemeyi kabul etmemesi değildir. Böyle bir durum ağız içinde başka bir problemin olduğunu gösterir. Problemli bölge müsait ise yeni bir implant uygulanır ve tedaviye aynı şekilde devam edilir.

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya’dan implantlar ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için web sitesinin implant sayfasını drsertac.com/implant linkine tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Rate post

Rate post
Önceki YazıDiş Kaplama Çeşitleri ve Fiyatları
Sonraki YazıDiş Beyazlatma Çürükler Varsa Yapılabilir Mi?
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap