İMPLANT

 İmplant sayısı ve çeşidi için klinik değerlendirmeyle hastanın ihtiyacı belirlenir. İmplant sistem seçimi, tedavi edilen hasta gruplarının ihtiyaçlarına olduğu kadar, hekimin becerilerine ve belli bir sisteme olan aşinalığına dayanarak yapılır. 
Bireysel seviyede, öngörülebilir sonuçlar elde edebilmek, kanıta dayalı sonuçlardan ziyade tercih edilen sistemle olan alışkanlıkla ilişkilidir. Günümüzde piyasada olan sistemlerin çoğu hem altyapı hem de restorasyonla ilgili pek çok seçenek sunmakla birlikte, sistem tercihi yapılırken aşağıdaki değişkenler göz önüne alınmalıdır:
  • Kanıtlanmış başarılı bir geçmişi olmalıdır.
  • Güçlü implantları olmalı, tercihen saf titanyumdan veya osseointegrasyonu olumsuz etkilemeyen bir titanyum alaşımından imal edilmiş olmalıdır.
  • Çok yönlü implant üzeri protez parçaları olmalı, tek veya iki aşamalı kullanılabilme seçeneği sunmalıdır.
  • Kullanıcı dostu olmalı, takibi kolay olmalıdır.

Diş eksikliğiniz var ise implant yaptırabilirmisiniz?

Bir yada daha fazla diş eksikliği adeta gülümseyişinizde bir delik açılmasına neden olur. Ayrıca çiğneme fonksiyonunun kaybına ve sağlıklı bir beslenmenin de önüne geçer. Bunlar çok ciddi sorunlar olmasına karşın zamanla daha büyük bir sorun gün yüzüne çıkar:
Dişler vasıtasıyla çiğneme kuvvetleri çene kemiğine iletilir. Diş eksikliğinde bu kuvvetler çeneyi uyarmaz ve çene kemiğinde erime gözlenir. Ayrıca dişleriniz ve etrafındaki kemik, yüz kaslarınızı destekler fakat kemik kaybıyla beraber çeneye bağlanan kaslar kısalır. Bu destek yok olduğunda yüzünüz olduğundan daha yaşlı görünmeye başlar. İyi haber şu ki; dental implantlar kemik kaybı için çözüm sunmaktadır.

DİŞ EKSİKLİĞİ TEDAVİSİ

Geleneksel tedavi yöntemleri olarak bilinen kuron-köprü ile tam ve bölümlü protezler geçici bir süre için özellikle estetik sorunları ortadan kaldırsada kemik kaybını durdurmazlar. Bununla birlikte kuron-köprü sistemlerinde köprünün oluşturulabilmesi için en az iki veya daha fazla sağlıklı dişin desteğine İhtiyaç duyulur. Bunun en büyük dezavantajı ise sağlıklı dişlerin kesilmesi ve bu sebeple dişlerin çürüklere ve dişeti problemlerine elverişli hale gelmesidir.Dental İmplant uygulamasında sağlıklı dişlere dokunulmaz. Dental implant uygulamasıyla birlikte sağlıklı dişin desteğine olan ihtiyaç ortadan kalkar. Buna artı olarak dental İmplantlar tıpkı doğal dişler gibi güçlü bir çiğneme fonksiyonu sağlar ve böylece uyarılan çenede kemik kaybı oluşmaz. Bu nedenle dental implant yöntemi diş eksikliği tedavisinde en ideal çözüm olarak hastalara sunulmaktadır.

İMPLANT FAYDALARI  

Dental implantlar sağlıklı bireylere güvenle uygulanabilir. Genellikle büyüme-gelişme dönemini tamamlamamış ve ergenliği devam eden genç bireylerde uygulanmaz. Şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi kontrol altında olmayan bazı tıbbi durumlar da implant tedavisinin etkinliği düşürebilir. Bu sebeple Diş hekiminiz tüm tıbbi durumunuzu detaylı bir biçimde incelemeden tedaviye başlamaz.

Tüm hastalar birbirlerinden farklıdır ve her hasta için farklı tedavi prosedürleri gerekir. Diş hekiminiz sizin için en doğru tedavi planını belirleyecektir.
Arkeologlar, buldukları eski kafataslarında çekilmiş dişlerin yerine, dökme demir ve oyulmuş deniz kabuğu gibi maddelerin yerleştirildiğini gözlemlemişlerdir. Titanyum kullanılarak yapılan modern implantlar 1970’lerden beri yaygın olarak kullanılmaktadır. Titanyum alaşımlı implantlar hafif, dayanıklı ve vücuda kolay uyum sağlayan yapısıyla insanlığa yeni olanaklar sunmaktadır. Titanyum bugün ortopedik ve dental implantlarda en çok kullanılan malzemedir. İmplant tedavisi titanyum vidaların çene kemiğine yerleştirilmesi suretiyle yapılan nispeten ağrısız bir işlemdir. Özel yapım diş kuronu için dental implant dayanak görevi görür ve kuron  implanta bağlanır. Kuron yerine oturduktan sonra kendi doğal dişinizden ayırt edemezsiniz.

Rate post

Rate post
Önceki YazıKANAL TEDAVİSİ İSTANBUL
Sonraki Yazıİmplant Ömrü
diş çürüğü dolgu öncesi
12/10/2024

Eski Diş Dolgusu Değişimi

Eski Diş Dolgularında Karşılaşılabilecek Sorunlar Diş çürüğü tedavisi Diş dolguları zamanla aşınabilir, çatlayabilir ya da renk değişikliği gösterebilir. Eski dolgular,...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Eski Diş Kaplama Değişimi
12/10/2024

Eski Diş Kaplamaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Diş kaplamaları, estetik ve fonksiyonel nedenlerle sıklıkla tercih edilen diş tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak her dental uygulama gibi kaplamaların da bir ömrü vardır ve zamanla...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya Diş estetiği zirkonyum ve implant uygulamaları
03/10/2024

Zirkonyum Diş Kaplama: Sağlam ve Estetik Çözümler

Zirkonyum kaplama, diş estetiği alanında en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunan zirkonyum, diş kaplama işlemlerinde uzun ömürlü...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap