İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?

* Daha iyi çiğneyebilme – Her istediğini yiyebilme
* Daha iyi estetik görünüm
* Özgüvenin geri kazanılması ile daha mutlu bir sosyal hayat
* Her şeyi yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı ve dengeli beslenme

Dental İmplant

Tek diş eksikliğinin komşu sağlam dişlere dokunulmadan giderilmesinde, birden fazla diş eksikliğinin, takılıp çıkartılan protezler yerine, implantlar yardımı ile sabit köprüler yapılarak giderilmesinde, tam dişsizlik durumunda takılıp çıkartılan protezler (damak) yerine sabit protezler yapılabilmesinde, her türlü dişsizliğin ve eksik fonksiyonların giderilmesinde uygulanabilir. Diş kayıplarının ya da meydana gelen travmaların sonucunda oluşan kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına neden olmaktadır.

İmplant Tedavisinin Planlamasının Önemi

Dental İmplantlar, diş eksikliklerinde düşünülmesi gereken ilk tedavi seçeneğidir. Ancak sanıldığı gibi, diş eksikliği söz konusu olduğunda implantı seçmek, tüm sorunların kendiliğinden çözüleceği anlamını taşımaz. Çene kemiği içine belirli kurallar ile, cerrahi bir işlem ile yerleştirilen implantların estetik ve fonksiyonel olarak istenilen düzeyde olması belli tedavi aşamalarında hiçbir hatanın yapılmamasına bağlıdır. Öncelikle, tedavi planlamasının hatasız yapılması ve buna uygun cerrahi işlemin gerçekleştirilmesi gerekir. Hiç unutulmamalıdır ki, hatalı bir tedavi planlaması ve hatalı bir cerrahi işlemin mutlaka estetik ve fonksiyonel bir bedeli söz konusudur. Hatasız bir tedavi planlaması başarının ilk adımıdır.

İmplant Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1.Diyabet, Kalp, Tansiyon, Eklem ve böbrek hastalıkları, Damar sertliği ve genel vücudu etkileyen bunun için daimi kullanılan sistemik Diş Hekimi tarafından ilaçların doğru incelenmesi bir zorunluluktur.

2.Ağız bakım alışkanlığı olmayan diş eti hastalıkları çene kemiği erimeleri, diş çürükleri bulunan kişilere öncelikle bu tedavilerin sağlanması ve sağlıklı ağız ortamı oluştuğuna inanıldıktan sonra implant yapılmasına karar verilmelidir.

3.İmplant için doğru kemik bölgesinin seçilmesi yapılacak implant bölgesindeki damarlar ve sinirlerin doğru değerlendirilmesi çok önemlidir.

4.İmplanttı desteklemeyecek ya da besleyemeyecek çene kemiği ve diş eti dokularına gerekli ise yan tedaviler uygulanmadan implant uygulamasından kaçınılmalıdır.

5.İmplanttın doğru yerleştirileceği çene kemiği bölgeleri Panaromik, MR, CT yada üç boyutlu görüntüleme teknikleri ile sıkı bir şekilde değerlendirilerek en uygun bölge seçilmeli ve bu konuda hastaya mutlaka bilgi verilerek onayı alınmalıdır.

6.Bulaşıcı hastalıklarda, kan ve idrar tahlillerindeki bazı değerler implant yapılmasını engelleyebilir.

drsertac.com

Rate post

Rate post
Önceki YazıZirkonyum diş nedir? Zirkon porselen kaplama diş fiyatları
Sonraki YazıLaminate Veneer Porselen Laminalar ( Laminate Veneer )
diş çürüğü dolgu öncesi
12/10/2024

Eski Diş Dolgusu Değişimi

Eski Diş Dolgularında Karşılaşılabilecek Sorunlar Diş çürüğü tedavisi Diş dolguları zamanla aşınabilir, çatlayabilir ya da renk değişikliği gösterebilir. Eski dolgular,...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Eski Diş Kaplama Değişimi
12/10/2024

Eski Diş Kaplamaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Diş kaplamaları, estetik ve fonksiyonel nedenlerle sıklıkla tercih edilen diş tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak her dental uygulama gibi kaplamaların da bir ömrü vardır ve zamanla...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya Diş estetiği zirkonyum ve implant uygulamaları
03/10/2024

Zirkonyum Diş Kaplama: Sağlam ve Estetik Çözümler

Zirkonyum kaplama, diş estetiği alanında en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunan zirkonyum, diş kaplama işlemlerinde uzun ömürlü...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap