
‘Ağzımda diş kalmadı’ cümlesi implant sayesinde artık maziye karışıyor. İster tek dişiniz eksik olsun ister hiç dişiniz olmasın implant tedavisi sayesinde artık sağlıklı ve estetik dişlere sahip olmak mümkün.
Diş implantları eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen vida şeklinde titanyumdan yapılmış doku dostu yapay köklere verilen addır.
İmplant Hangi Durumlarda Uygulanıyor?
Dişlerde çürük, diş eti hastalıkları ve diğer nedenlerden dolayı yaşanan kayıplardan sonra kemik hacminde fizyolojik bir daralma olabiliyor. Diş kesimleri ve köprüler de diş eti sorunlarını, çürük gelişimini beraberinde getirebiliyor. Bu durumların sonucunda yüzde destek kaybına bağlı estetik sorunlar, daha ileri durumlarda da protezlerin ağızda durmaması, rahat yemek yenememesi hasta üzerinde psikolojik bir baskı oluşturabiliyor. Bu sorunların giderilmesi için eksik dişlerin yerine uygulanabilen implant çalışmaları diş eksikliği boşluklarına komşu dişlere zarar verilmeden sabit dişlerin yapılabilmesini ve rahat bir gülümsemeyle iyi bir estetik görünümü sağlıyor.
Herkese İmplant Yapılabilir mi?
Kemik gelişimini tamamlamış 18 yaşın üstünde olanlar, yeterli kemiği olan, genel sağlık sorunu olmayan (ileri derecede şeker hastası, radyoterapi görenler…) herkese implant uygulanabiliyor.
İmplant yapılabilmesi için yeterli kemiğin olduğu nasıl anlaşılıyor?
En basit ve yaygın olan teknik, panoramik radyografidir. Bu teknik vasıtasıyla implant için gerekli kemik hacminin var olup olmadığı iki boyutlu bir bakış açısıyla elde edilebiliyor. Ancak anatomik oluşumların yakın olduğu ve kemik hacminin az olduğu durumlarda dental tomografik tekniklerle kemik hacmi üç boyutlu ve güvenilir olarak değerlendirilebiliyor.
Operasyon Sırasında veya sonrasında Ağrı Oluyor mu?
İmplant operasyonları lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabiliyor. Operasyon öncesi antibiyotik uygulaması 3-4 gün için veriliyor. Genellikle tek bir implant yerleştirilmesi 10 ila 15 dakika sürerken, komplike vakalar ve ileri cerrahi teknikler daha uzun sürüyor. Dikişler bir hafta sonra alınıyor.
İmplant Tedavisinin Avantajları
● Çekilmiş dişlerin olduğu kemik bölgeleri kullanılmadığı için kemik erimeleri gözleniyor. Buna bağlı olarak yüz profilinde bir takım olumsuz değişiklikler oluyor. İmplantların yerleştirildiği bölgelerde kemik erimesi önlenmiş oluyor.
● Kısmi diş eksikliklerinde geleneksel yöntemlerle hazırlanan köprü restorasyonlarında dişlerin kesilmesi gerekirken, implant uygulamalarında sağlam dişlerinizin kesilmesine ve zarar görmesine gerek olmuyor.
● İmplant üstüne yapılan total (damak), parsiyel veya sabit protezler oynamıyor.
Diş Hekimi İstanbul

Küçükçekmece Zirkonyum: Estetik ve Dayanıklılığın Mükemmel Uyumu
Zirkonyum Diş Kaplama Nedir? Zirkonyum diş kaplama, hem estetik hem de dayanıklılık açısından en çok tercih edilen diş tedavilerinden biridir. Metal altyapı içermeyen yapısı...
Devamını Oku
İmplant Yapımında Bekleme Süresi. Çiğnemek İçin Ne kadar Beklerim?
İmplant diş uygulaması için en önemli dezavantajlardan birisi tedavinin uzun sürmesi. Diş kaplamalarda işlem bir hafta gibi bir sürede tamamlanır. Oysa implant diş yapımı gerektiğinde...
Devamını Oku
Diş Yaptırmaktan Korkmayın
Dişlerimiz sindirim sisteminin başlangıç noktasıdır ve en önemli görevi üstlenirler. Yediğimiz besinlerin kopartılması, parçalara ayrılması ve öğütülmesi görevini üstlenen sert...
Devamını Oku
Yorum Yap