
İmplant Nedir?
Diş hekimliğinde implant kaybedilmiş dişlerin yerini alması için çene kemiğine yerleştirilen, doku dostu olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olan titanyum metalinden imal edilmiş suni, kök şekilli metal desteklere denir. Uygun koşullar altında uygulandığı takdirde kemikle kaynaşarak üzerine yerleştirilecek protezlerle dayanak verirler.
İmplant Uygulamaları
Bu yöntemle tam protezleriyle sorun yaşayan hastaların protezlerini rahat kullanabilmeleri sağlanabilir; hareketli protez kullanmak istemeyen hastalar sabit protezlere geçiş yapabilir; eksik dişlerin tamamlanmasi sırasında komşu dişlerine dokunulmasını istemeyen hastalara yine implant yerleştirilerek yardımcı olunmaktadır. İmplantların çene kemiğine uygulanması lokal anestezi altında kısa süren bir işlemle gerçekleştirilmekte, üzerine yapılacak protezler ise 3 ay içerisinde yerleştirilmektedir.
Kimlere İmplant Uygulanabilir?
Diş eksikliği olan ve implant uygulanacak bölgede uygun koşulları taşıyan; genel sağlığı yerinde olan herkes implant yaptırabilir. Tedavi olarak implantın uygulanmasına hekim koşulları değerlendirerek karar verir. Bunun için klinik bulgulara , röntgen ve tomografi tetkiklerine başvurulur.
Eksik dişleri tamamlanırken diğer dişlerine dokunulmasını istemeyen hastalar, yalnızca çekilmiş dişlerinin yerine implant yerleştirilerek, diğer dişlerine dokunulmadan tedavi edilebilir.
İmplant operasyonu sırasında acı hissedilir mi?
İmplant operasyonu sırasında ağız içine yapılacak lokal anestezi sayesinde hasta ağrı ya da acı hissetmemektedir. Operasyon sonrasında hissedilebilecek ağrı ise, günlük hayatta kullanılan herhangi bir ağrı kesici ile geçebilmektedir.
Diş çekimi yapıldıktan hemen sonra implant yapılabilir mi?
Bu konu ile ilgili 2 farklı uygulama vardır. Çekim yerinde herhangi bir iltihap ya da defekt yok ise, hemen o bölgeye implant yapılabilir. Ancak çekim yerinde herhangi bir defekt var ise, bu bölgeye yapay kemik tozu uygulaması yapılarak yaklaşık 2 ay kadar bekleyerek ve çekim yerinin iyileşmesi beklenmelidir.

16/06/2023
Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını Oku
09/06/2023
Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını Oku
09/06/2023
Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorum Yap