Yeni bir çalışmanın bulgularına göre çoğumuz ağız sağlığımızı, dişlerimizi amaçlanmayan işler için araç olarak kullanarak risk altına sokuyoruz. Araştırmalar, üçte ikimizin (% 65) dişlerimizi yeme ve içme dışındaki işler için sıklıkla kullandığını ortaya koyuyor.

Dişlerle Yaptığımız Hatalar!

Dişlerimiz için en yaygın suiistimal şeffaf ban (Sellotape) yırtmaktır – her on kişiden dördü (% 41) bunu düzenli olarak yaptığımızı kabul ediyor. Dörtte birinden fazlası (% 26) tırnaklarımızı ısırırken, beşte (% 22) ‘si ellerimiz doluyken (% 22) eşya taşımak için diş kullanıyor. Diğer popüler kullanımlar arasında kıyafetlerden etiketleri (% 20), çiğneme kalemlerini ve kalemlerini (% 16), şişeleri açmak (% 9) ve fermuarları (% 4) içerir.

Dişlerimizi alet olarak kullanmanın önemsiz gibi görünmesine rağmen ağız sağlığımız için önemli bir risk oluşturduğunu bilmemiz gerekiyor. Dişlerimiz şişeleri açmaktan yabancı cisimleri çiğnemek herhangi bir şey mevcut diş işlerine zarar verebilir veya dişlerimizin çatlamasına neden olabilir.

“Basınç ve zorlanma nedeniyle yerinden kaymaya, kırılmaya ve bazı durumlarda kırılmaya ilişkin örnekler de var. Ayrıca, invazif ve pahalı acil dental çalışmalara yol açabilecek kazaların da ortaya çıkması daha olasıdır.

Dişlerimizi Nasıl Kullanalım?

“Çiğnemek için tasarlanan dişlerimizi için tasarlandıkları şey için kullanmalıyız. Yemeğimizi çiğnemek için daha kolay sindirilebilir. Dişlerimiz ayrıca konuşmamıza ve ses çıkarmamıza yardımcı olur. Ayrıca yüzümüzü de şekillendiriyor. Bu nedenle, gereksiz yere onları tehlikeye atabilecek hiçbir şey yapmamalıyız.

Genç yetişkinler, dişleri uygun olmayan şekillerde kullanmak konusunda en büyük suçlulardır. Beşte dörtten fazlası (% 85) 18-35 yaş arası çocuklar, olağan dışı görevler yaparak dişlerini suistimal ettiğini itiraf ediyor. Bu, 35-54 yaş grubundan (% 70) ve 55 yaşından büyüklerden (% 54) çok daha yüksektir.

Olumlu diş alışkanlıklarının yalnızca ağız sağlığımız için değil, aynı zamanda genel olarak sağlığımız için de bir çok yarar sağlayabileceğine inanmaktadır.

En az üç basit alışkanlık edinerek, ağzımızın sağlığını ve yaşam kalitemizi çarpıcı bir şekilde iyileştirebiliriz. Diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmek, günde iki kez bir florür diş macunu ile fırçalamak ve diyetimizin içindeki şeker miktarını ve sıklığını azaltmak, sağlığımızı daha iyi hale getirebilir.

Çürük tedavisi

Çatlak diş tedavisi

Kanal Tedavisi

Rate post

Rate post
Önceki YazıElle mi Otomatik mi?
Sonraki YazıOrthero
diş çürüğü dolgu öncesi
12/10/2024

Eski Diş Dolgusu Değişimi

Eski Diş Dolgularında Karşılaşılabilecek Sorunlar Diş çürüğü tedavisi Diş dolguları zamanla aşınabilir, çatlayabilir ya da renk değişikliği gösterebilir. Eski dolgular,...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Eski Diş Kaplama Değişimi
12/10/2024

Eski Diş Kaplamaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Diş kaplamaları, estetik ve fonksiyonel nedenlerle sıklıkla tercih edilen diş tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak her dental uygulama gibi kaplamaların da bir ömrü vardır ve zamanla...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya Diş estetiği zirkonyum ve implant uygulamaları
03/10/2024

Zirkonyum Diş Kaplama: Sağlam ve Estetik Çözümler

Zirkonyum kaplama, diş estetiği alanında en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunan zirkonyum, diş kaplama işlemlerinde uzun ömürlü...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap