Dişeti ve Kemik Hastalığı

Bugün karşılaştığımız en yakıcı sağlık problemlerinden birisi dişeti ve kemik hastalığıdır. Erişkinlerde diş kaybının birinci nedeni bu hastalıktır.
Yeni tıp araştırmaları 1998 yılında dişeti hastalığının vücudumuzdaki başka hastalıklarla olan bağlantısını ortaya çıkardı. Dişeti enfeksiyonlarının felç ve kalp krizine katkı yaptığını; erken ve düşük kilolu doğum riskini artırdığım, şeker ve solunum yolu hastalıklarından rahatsız olan insanlar için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ortaya koydu.

Dişeti ve Kemik Hastalığı:

Nedir ve Yol Açan Etmenler Nelerdir?
Dişeti hastalığı dişlerimizi ağzımızda tutan bağlantı lifleri ile destek kemiğini eriten bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyondur. Dişeti hastalığı değişik bakteri türleri ile enfekte olan kişinin bağışıklık sisteminin karşı tepkisi arasındaki etkileşimi de içeren karmaşık bir rahatsızlıktır. Dişeti hastalığı zamanında ele alınmazsa bütün dişlerin kaybına yol açabilir. Hem çocuklar, hem de erişkinler düzenli biçimde dişeti hastalığı kontrolünden geçmelidir.
Dişeti hastalığına neden olan bakteri plağı dişi kaplayan yapışkan, renksiz, ince bir tabakadır. Bazı bakteri türleriyle mücadele diğerlerine göre daha zordur. Bakterinin inatçı türü dişe tinin altına doğru bastırır ve dişeti ile dişin arasında “cepler” oluşturur. Bu cepler sıkışmış haldeki bakterilerle plak için bir sığmak hizmeti görür. Eğer bu plaklar doğru dürüst temizlenmezse, bakteri yüklü tartarlar oluşur ve dişin üzerinde sertleşmeye başlar; bakteriler de burada salgıladıkları toksinlerle dişetini tahriş eder. Hastalık ilerledikçe, cepler ortada hiç
Rate post

Bana yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Zorunlu Değildir.)

WhatsApp ile Sor