Dişeti Hastalığı Nedir?
Dişeti hastalığı, dişinizi çevreleyen ve destekleyen kemiğe kadar ilerleyebilecek dişeti iltihabıdır. Dişlerinizin üzerinde yapışkan, renksiz bir film tabakası olan plak bulunur.
Diş ipi kullanılmadığı ve dişler her gün fırçalanmadığı takdirde dişlerde plak birikebilir ve bakteriler sadece dişetini ve dişleri değil, aynı zamanda dişeti dokusunu ve dişleri destekleyen kemiği de enfekte edebilir. Bu da, dişlerin gevşemesine, düşmesine ve hatta diş hekimi tarafından çekilmesine yol açabilir.
Dişeti hastalığı başlangıç safhasından itibaren 3 safhada ilerler. Başlangıç Dişeti iltihabı: Dişeti hastalığının en erken aşamasıdır, dişeti çizgisinde plak birimi sonucunda oluşan dişeti iltihabıdır.
Diş ipi kullanılmadığı ve dişler her gün fırçalanmadığı takdirde, dişeti dokusunu tahriş eden toksinler üreterek dişeti iltihabına neden olabilir. Fırçalama ve diş ipi kullanılması esnasında düetleriniz kanayabilir.
Dişeti hastalığının bu ilk aşamasında hasar önlenebilir, çünkü dişi tutan kemik ve bağlı dokuları henüz etkilenmemiştir. Periodontitis: Bu aşamada, dişlerinizi tutan destek kemik ve lifler geri döndürülemez biçimde hasar görmüştür. Dişeti çizgisinin altında, gıda ve plakları hapseden bir cep oluşmaya başlayabilir.
Diş tedavisi uygulanması ve evde özenli bir ağız ve diş bakımı hasarın ilerlemesini genellikle önleyebilir.

10/04/2023
Alt Üst Çene İmplant Yapımı,
Alt üst çene implant yapımı, diş kaybı yaşayan kişilere yeni dişlerin yerleştirilmesi için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, kişinin çene kemiğine yerleştirilen titanyum...
Devamını Oku
10/04/2023
DİŞ ESTETİĞİ TEDAVİLERİ
Diş beyazlatma, dişlerin renk tonunu açmak veya daha beyaz bir görünüm elde etmek için kullanılan bir diş estetiği tedavi yöntemidir. Diş beyazlatma işlemi, diş hekimi tarafından...
Devamını Oku
10/04/2023
Hareketli Proteze Nasıl Alışılır?
Hareketli protezlerinize alışmak için birkaç öneri verebilirim. Ancak öncelikle hareketli protez kullanan hastaların implant tedavisine uygun oldukları durumda en az 2 implant ile protez...
Devamını Oku
Yorum Yap