Diş eti çekilmesi aslında başlı başına bir hastalık olmayıp yanlış ağız hijyeni uygulamaları gibi veya aşırı fonksiyonel yüklere maruz kalma ile oluşan primer morfolojik değişikliktir.
Diş eti çekilmesi nedeniyle genelde diş kaybı izlenmez ancak buna karşın hassasiyeti bulunan dişler veya estetik sorunlar ortaya çıkarak hastaya rahatsızlık verebilmektedir. Kayıp hareketli olan mukozaya kadar ilerlediğinde yeterli bir hijyenin sağlanması genelde mümkün olmamaktadır. Bunun sonucunda sekonder olarak iltihabı olaylar izlenmektedir.

Bu gibi durumların yanında diş eti çekilmesi uzun süreli tedavi edilmeyen bir periodontitis sonucunda oluşabilir. Periodontal tedavi sonrasında da diş eti çekilmesi görülür. Yaşlılık da sebeplerden birisidir.
Gingivitis, periodontitis ve dişeti çekilmesi dünya çapında yaygın bir rahatsızlıktır. Tüm dünya nüfusunu etkileyen önemli rahatsızlıklardan birisidir. Erken dönemde diş eti problemlerinin fark edilip önlem alınması sayesinde hastalığın ilerlemesi durdurulabilmektedir.
DİŞ ETİ TEDAVİSİ
Öncelikle ve sürekli olarak kontrol ve bakım yapılması gereklidir. Periyodik diş hekimi konrtolleri hastalığı başlangıç aşamasında tespit etmek ve
Bu durumların yanında periodontal dokuların diğerlerine nazaran daha az sıklıkla izlenen hastalık tabloları ve defektleri ile karşılaşmak mümkündür.
Diş eti kanamanız varsa veya ağız kokusu hissediyorsanız mutlaka randevu alıp ücretsiz diş muayenesi ve röntgeni imkanından faydalanmanızı tavsiye ederim.
Diş eti tedavisi nasıl yapılır? Sorusunda sanki bir işlem yapılacak ve diş eti düzelecek gibi bir
diş eti tedavisi ne kadar
Error: Contact form not found.

Alt Üst Çene İmplant Yapımı,
Alt üst çene implant yapımı, diş kaybı yaşayan kişilere yeni dişlerin yerleştirilmesi için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, kişinin çene kemiğine yerleştirilen titanyum...
Devamını Oku
DİŞ ESTETİĞİ TEDAVİLERİ
Diş beyazlatma, dişlerin renk tonunu açmak veya daha beyaz bir görünüm elde etmek için kullanılan bir diş estetiği tedavi yöntemidir. Diş beyazlatma işlemi, diş hekimi tarafından...
Devamını Oku
Hareketli Proteze Nasıl Alışılır?
Hareketli protezlerinize alışmak için birkaç öneri verebilirim. Ancak öncelikle hareketli protez kullanan hastaların implant tedavisine uygun oldukları durumda en az 2 implant ile protez...
Devamını Oku
Yorum Yap