Diş Hekimliği Eğitimi
Diş Hekimliği eğitimi iki akademik bölümden bölümden oluşur.
İlk iki yıl Temel bilimler eğitimi alan öğrenciler ön lisans diploması almaya hak kazanır. Sonraki 3 yıl Klinik bilimler eğitimi verilir.
Diş hekimliği fakültesindeki 5 yıl sonunda yüksek lisans derecesi ile Diş Hekimi olarak mezun olunur.Diş hekimliği mesleğini seçmeden önce 1 ay diş hekimi yanında gözlemci olmanızı tavsiye ederim. Sadece bedensel çalışma değil iyi insan ilişkileri de gerektiren meslek Dünyanın birçok ülkesinde iyi şartlar sağlamasına rağmen ülkemizdeki durum çok iç açıcı değildir.
Eğitim verilen dersler ve bilim dalları:
Klinik Bilimler
- Ağız, Diş-Çene Cerrahisi A.D.
- Ağız,Diş ve Çene Radyolojisi A.D.
- Diş Hastalıkları ve Tedavisi A.D.
- Endodonti A.D.
- Oral İmplantoloji A.D.
- Ortodonti A.D.
- Pedodonti A.D.
- Periodontoloji A.D.
- Protetik Diş Tedavisi A.D.
Temel Bilimler
- Anatomi
- Biyokimya
- Farmakoloji
- Fizyoloji
- Histoloji ve Embriyoloji
- Mikrobiyoloji
- Patoloji
- Toplum Ağız Diş Sağlığı
İMPLANT ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ, GÜLÜŞ TASARIMI, LAZER DİŞ HEKİMLİĞİ
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya gelişen teknoloji ve hastaların artan estetik diş tedavisi taleplerinin sanıldığının aksine sadece diş hastanelerinde verilmediğini diş muayenehanelerinin günümüzde en modern diş tedavi cihaz ve en teknolojik aletlerle donatıldığını söyledi.
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya ile yaptığımız söyleşide artık birçok diş hekimi muayenehanesinde estetik diş eti operasyonlarını diş hekimliğinde kullanılan diş lazeri veya elektro cerrahi cihazları ile yapılabildiğini Türk diş hekimlerinin hem teorik hem de pratik bilgi ve tecrübeleri ile birçok Avrupa ülkesindeki diş hekimlerden daha iyi diş tedavisi hizmeti verebilecek kapasitede olduğunu belirtti.
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya Türkiye ye özellikle Avrupa ülkelerinden diş tedavisi için hastaların geldiğini ve bu tedavi taleplerinin Türkiye de diş hekimlerinin Avrupa ülkesindeki diş tedavi fiyatlarına göre uygun olması nedeniyle daha da artacağını belirtti.
Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı birlikte başlattıkları çalışma ile sağlık turizmine destek vereceklerini açıkladı.
16/06/2023
Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını Oku
09/06/2023
Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını Oku
09/06/2023
Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorum Yap