Estetik diş

Diş eti renklenmesi epitel doku içerisinde fazla melanin birikimi sonucu oluşur. Diş etindeki bu melanin pigmentasyonu iyi huylu olmasına rağmen, estetik kaygıları, olan hastalarda yaygındır. Böyle vakalar cerrahi, gingivektomi, serbest diş eti otogreftleme, kriyoterapi, elektro cerrahi ve  bazen frezlerle depigmentasyon işlemlerinden birisi uygulanarak giderilebilir. Elektro cerrahi kullanarak basit ve etkili bir depigmentasyon sağlanabilir. Hasta memnuniyeti ve iyi sonuçlar vermesi nedeni ile elektrocerrahi yöntemi en çok uygulanan yöntemdir. Günümüzde en sık kullanılan dişeti rengi açma yöntemini kliniğimizde kullanmaktayız. Diş eti rengi açma işlemi hakkında ayrıntılı bilgi için benimle iletişim kurunuz. Size diş eti rengin ile ilgili analiz yapıp bu renklenmenin giderilmesi ile ilgili bilgi vermekten memnuniyet duyarım.

Bilinmesi gereken önemli bir konu diş protez ve kaplaması uygulandıktan sonra diş etinde oluşan renklenmelerin depigmentasyon olmadığıdır. Metal renginin diş etini etkilemesi sonucu porselen diş kaplamaları etrafında renk koyulaşması görülebilir. Bu durumun giderilmesi için zirkonyum diş kaplama uygulama sayfasındaki bilgilere göz atmanızı öneriyorum.

DİŞ ETİ NEDEN RENKLENİR?

Bu renklenmeler en sık genetik daha sonra aşırı sigara kullanımı ve bazı ilaçların yan etkisi olarak görülür. Aşırı melanin, diş etlerinde  kahverengi veya siyah görüntüye neden olur. Açık pembe görünmesi gereken diş etleri maalesef hoş olmayan bir görüntü sergiler. Bu durum aslında Afrikalı veya Orta doğu kökenli olan insanlar gibi belirli etnik gruplarda daha sık görülür. Ekstra pigment herhangi bir hastalığı göstermez. Kişiler için bu durum sadece estetik sorun yaratır. Bazı hekimlere göre koyu renk diş etlerinden metal dolgular da sorumludur. Elektro cerrahi ile yapılan işlemden sonra herhangi bir komplikasyon görülmez. Çok hassas diş etleri olan hastalar bir süre için, bazı rahatsızlık yaşayabilir. Hastalar konuşmak ve tedavi tamamlandıktan 3-5 gün sonra normal yemek yiyebilirler.

Yapılan bir röportajı  aşağıda okuyacaksınız.

DİŞ ETİ RENGİ AÇMA

Resim isteyiniz

Günümüzde estetik diş hekimliği uygulamalarından biri olan diş eti rengi açma işlemi “depigmentasyon tedavisi” diş etleri tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Güzel bir gülümsemenin ilk kuralının sağlıklı dişler ve diş etleri olduğunu belirten Diş hekimi Sertaç Kızılkaya, diş eti rengi açma tedavisinin, estetik diş hekimliğinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
“Teknolojinin gelişimi, estetikte varılacak noktayı her gün bir basamak daha yükseltiyor.‘Bundan daha fazlası yapılamaz’ denilen noktada ortaya çıkan yeni bir gelişme, aranılan doğallığa biraz daha yaklaştırıyor. Estetik diş hekimliğinde de geliştirilen materyaller, beyazlatma ajanları beyaz estetiğine uyumu sağlarken, diş eti için gerçekleştirilen cerrahi yöntemlerde de bazı değişim ve gelişimler sağladı.

Sadece dişler değil diş etleri de estetik gülüş için önemli.  Güzel bir gülümseme, sadece beyaz ve düzgün dişlerle değil, bu dişler ile uyumlu sağlıklı diş etleri ile mümkündür. Diş eti problemi olan insanlarda estetik dişlerden veya güzel gülümsemeden bahsetmek imkânsızdır.

Beyaz ve pembenin uyumu, sınırları ve dudakla ilişkileri hep anlatılan bilinen bir bilimsel gerçek olarak hayatımıza girdi. Estetik diş hekimliği de bu sınırları kişiye özel tasarımlar olarak uygulamaya koydu ve gülüşler değişti. Gülüşler değişti ama diş etlerinin her zaman istenen renkte olmaması, koyu renk lekelenmelerin olması, estetik diş hekimliğinde düzeltilmesi gereken sorunlardandır.”

DİŞ ETİ RENGİ NASIL OLMALI?

Gül pembesinin sağlıklı, doğal ve estetik diş etlerinin rengi olduğunu söyleyen Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya, diş etlerindeki problemlerde modern diş hekimliğinin çok başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.“Diş etlerindeki kahverengi siyah renkteki pigmentasyon odakları hem sağlıklı bir görüntü oluşturmaz hem de göze estetik gelmez. Diş etlerindeki bu renklenmelerin çeşitli sebepleri olabilir. Genetik faktörler kadar sigara kullanımı da etkenler arasındadır.

Diş Eti Rengi Nasıl Açılır?

Bu renklenmelerin ortadan kaldırılması için cerrahi yöntemler geliştirilmiştir. Diş eti renklenmelerin ortadan kaldırılmasında elektro cerrahinin önemli avantajları vardır. Uygulama sırasında daha az anestezi uygulandığı gibi işlem sonrasında da ağrı ve şişlik şikâyetlerinin daha az olması ve kısa sürede (yaklaşık 1 hafta) iyileşmenin sağlanması en önemli avantajlarından bazılarıdır. Aynı zamanda elektro cerrahi ile enfeksiyon kontrolünde de avantaj sağlar.

Diş Eti siyahlığı Nasıl Giderilir?

İşlem uygulandıktan sonra diş etlerinde koyu kırmızı bir renk oluşur, daha sonra da bu kırmızı alanların üstü beyaz bir tabaka ile örtülür, bu beyaz tabaka iyileşme bandıdır. Bundan bir hafta sonra diş eti sağlıklı ve normal rengi olan gül pembesi rengine ulaşır. Üç yıl ve üzeri sürede sigara gibi etkenler sebebiyle tekrarlamalar görülse de diş eti renginden ve lekelenmelerden rahatsız olanlar için bu yöntem, estetik diş hekimliğinde yüz güldüren bir çözümdür.”

DİŞ ETİ RENGİ AÇMA ÖNCE SONRA
Rate post

Rate post
Önceki YazıİMPLANT YAPIMI VE CERRAHİ GUİDE (ŞABLON)
Sonraki YazıLaminate Veneer
16/06/2023

Zirkonyum Nasıl Bir Diş

Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon
09/06/2023

Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...

Devamını Oku Zirkonyum Telefon

Yorum Yap