Siz de diş renginizden memnun değilsiniz anlaşılan. Daha beyaz dişlere sahip olmak hiç de zor değil artık. “Estetik diş hekimliği” ile birlikte günümüzde diş beyazlatma artık en çok uygulanan kozmetik diş hekimliği işlemlerinden birisi olmuştur. Zaman içerisinde rengi değişen dişlerin veya doğuştan rengi sorunlu olan kişilerin kurtarıcısı olan diş beyazlatma işlemi nedir ne değildir?
Öncelikle diş temizletmek ile diş beyazlatma işlemlerinin birbirinden tamamen farklı şeyler olduklarını bilmekte fayda var. Diş temizletme işlemi ile ilgili yazımı linki takip ederek web sitemden okuyabilirsiniz. Bu yazıda “evde diş beyazlatma”, diş hekimi kliniğinde kısa süre içerisinde diş beyazlatma ve her iki sistemin birlikte kullanılarak uygulandığı “karma sistem” ile daha beyaz dişlere nasıl sahip olunabileceğini anlatmak istedim. Aradığınız sorulara yanıt bulamazsanız benimle iletişime geçebilirsiniz.
İletişim sayfamın linki hemen burada. Diğer estetik diş tedavileri ve zirkonyum diş kaplama gibi tedaviler için web sitemden faydalanabilirsiniz.
EVDE DİŞ BEYAZLATMA
Evde diş hekiminin ağız kalıbınıza göre hazırladığı beyazlatma plaklarının içerisine jel sürerek diş beyazlatma işleminize devam edebilirsiniz. Özellikle diş rengi çok koyu olan hastalar için ofis beyazlatma sonrası Evde diş beyazlatma işleminin yapılması önerilir. Evde uygulanan diş beyazlatma jeli konsantrasyon olarak ofiste uygulanan dan daha düşüktür. Bu nedenle özellikle iyi sonuç almak isteyen hastalar için ofis tipi beyazlatma ile işleme başlanması önerilir. Evde yapılacak beyazlatma ofiste uygulanan diş beyazlatmayı pekiştirir ve daha uzun süreli kalıcı olmasını sağlar.
OFİS TİPİ DİŞ BEYAZLATMA
Klinikte diş hekimi tarafından uygulanır. Kısa sürede iyi sonuç alına yöntemdir. Diş hekimi diş etlerinin üzerini koruyucu ile kapattıktan sonra diş üzerine beyazlatma jelini uygular ve ışık kaynağı ile beyazlatma ilacını aktive eder. Işık kaynağı halojen, led yada lazer olabilir. Her sistemin kendine özgü ışık kaynağı vardır. Hekim tecrübelerine göre süreyi ve jel miktarını ayarlar. Sonrasında diş eti koruyucu kaldırılmadan önce diş yüzeyi emici alet ile temizlenir. ve yıkama yapılır. Diş eti örtücü çıkarıldıktan sonra da ağız çalkalanır.
Basit ve ağrısız şekilde yapılan diş beyazlatma işlemi sayesinde siz de bembeyaz dişlere, göz alıcı bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.
Dişlerin renklerinin bozulma sebepleri nelerdir?
Renk bozukluğu, genetik olabildiği gibi daha sonra dişe gelen çarpma sonucu kazayla, tetrasiklin grubu ilaçların dişlerin gelişimi sırasında yanlışlıkla kullanımı, kötü ağız bakımı, yaşın ilerlemesi, çay, kahve, sigara, kırmızı şarap, kola gibi belli yiyecek ve içecekler, aşırı fluorid kullanımı gibi faktörlerin biri yada birleşmesiyle oluşabilir.
Diş Beyazlatma Sık Sorulan Sorular
Zirkonyum Diş Nedir
Buraya İçerik Gelecek.
Zirkonyum Diş Zararlı mı?
Buraya İçerik Gelecektir
Avantajları
- uyum
- renk
Dezavantaj
Yok
İmplant Diş Video
Diş beyazlatma kimler yaptırabilir?
Dişlerinde renklenme olan hemen herkes diş beyazlatma yaptırabilir. Dişlerinizdeki renklenmenin tipi diş hekiminiz tarafından belirlenip ne kadar beyazlayacağı öğrenilmelidir. Sadece hamileler ve kalıcı dişleri tamamen çıkmamış çocuklar aday olamazlar.
Diş Beyazlatma işlemi güvenli midir?
Kesinlikle, diş hekiminizin kontrolü altında uygulandığında beyazlatma işlemi dişlere ve çevre dokulara hiçbir zarar vermez.
Beyazlatma işleminin yan etkisi var mıdır?
Beyazlatma işlemi sırasında en çok geçici bir hassasiyet şikayeti olur. Bu durum tamamen geçicidir. Zaman içerisinde kendiliğinden geçer. Endişelenmeye gerek yoktur.
Diş beyazlatma nasıl yapılır?
1. Muayenehane koşullarında özel bir ışık yardımı ile kısa sürede (20 dakika)
2. Dişlerinizin renklenme durumuna göre değişik konsantrasyonlarda (%10, %16, %22) beyazlatıcı içeren, jel şeklindeki solüsyonlarla, bir ağız içi uygulama kaşığı içinde sosyal yaşantınıza uygun şekilde (gece/gündüz) 4-6/8 saat gibi sürelerde 6-7 günde, diş hekiminizle birlikte karar verebileceğiniz bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Diş Beyazlatmada bilinmesi gerekenler:
1 Asit oranı yüksek gıdalar, meyve suları, kola,soda diş hassasiyetine neden olabilir.
2. Bazı hastalarda diş etli, dudak veya dilde geçici rahatsızlık olabilir.
3. Kahve, tütün ve diğer ürünleri dişlerinizi zamanla lekelendirir
4. Düzenli diş kontrolü beyazlatma sonrası önemlidir.
5. Jel peroksit ve florür içerebilir; büyük miktarlarda yutulması zararlı olabilir.
6. Beyazlatma ilacını lütfen çocukların erişemeyeceği yere uzak tutun.
Tabi ki herkes dişlerinin daha beyaz görünmesini ister. Basit ve ağrısız şekilde yapılan diş beyazlatma işlemi sayesinde siz de bembeyaz dişlere, göz alıcı bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.
Dişlerimizin yapısında bulunan mikroskobik boşluklar nedeniyle sigara, çay, kahve veya aldığımız birtakım besinler dişlerimizin koyulaşmasına neden olur. Beyazlatma işleminde dişlerimizin yüzeyine uygulanan preparatlar bu sigara, çay, kahve vb. etkenleri dişlerden uzaklaştırır
Diş Beyazlatma için asla yapılmaması gerekenler!
1. Dişler için çamaşır suyu kullanmayın.
2. Hamile kadınlar ağartıcı kullanmamalıdırlar.
3. Isı / Güneş ışığının jel uzak tutun. Dondurmayın.
4. Diş dolguları diş beyazlatmaya yanıt vermez.
5. Gıdalar ve asit suları yüksek hassasiyete neden olabilir.
6. Bu ürünün uygun kullanımı ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa olursa, en kısa sürede diş hekiminize danışınız.
7. Tütün ürünleri kullanmayın veya dinlerse mesele beyazlatma yemeyin.
Beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Dişlerinizin mevcut rengine göre beyazlatma işlemi birkaç seans sürmektedir ve ayrıca özel bir yöntem sayesinde işlemi kendi başınıza uygulayarak evde veya iş yerinizde dişlerinizi beyazlatmaya devam edebilirsiniz. Dişlerinizde yaş, yapı ve ilk rengine göre 2-3 ton beyazlama şansına sahip olabilirsiniz. Sizde dişlerinizin renginden memnun değilseniz kliniğimden 02126616979 numaralı telefonu arayarak randevu alabilirsiniz.
Diş beyazlatma fiyatları uygulanacak işleme göre farklılık gösterebilir. Sizin için diş beyazlatma fiyatı ancak klinik olarak hekimin dişlerinizi görmesi sonrası verilebilir.
Diş Beyazlatma Blog
Küçükçekmece Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma Nedir? Diş beyazlatma, dişlerin zamanla oluşan lekelerden arındırılması ve daha parlak bir görünüm kazanması için yapılan estetik bir tedavidir. Sigara kullanımı,...
Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri
Hiç mi yan etkisi yok bu diş beyazlatmanın? Var tabi ki. Bu nedenle bu işlemi konusunda tecrübeli diş hekimlerinin uygulaması gerekiyor. Diş beyazlatma işlemine dişlerin uygun olup...
Diş Beyazlatma Zararlı Mı?
Bir önceki yazıda televizyon sohbetimizden bir bölümü sizlere sunmuştuk. Şimdi diş beyazlatma ile ilgili merak edilenler hakkında görüşlerimi paylaştığım ikinci bölüm...
Diş Beyazlatma Çürükler Varsa Yapılabilir Mi?
https://www.youtube.com/watch?v=_lloxUS7djA Diş Beyazlatma Çürükler Varsa Yapılabilir Mi? Dişlerin beyazlatılması estetik diş tedavilerinin önemli bir aşamasıdır. Diş hekimi...
Diş Beyazlatma ve Sihirli Dünyası
Diş Beyazlatma ve Sihirli Dünyası Artık herkes daha beyaz ve parlak görünen dişler ve daha güzel bir gülümseme istemekte. Diş renginin daha açık renk olmasını isteyen insanların...
Diş Beyazlatmada Bilmeniz Gerekenler.
Güzelliği ve beğenilmeyi simgeleyen estetik kavramı toplumdan topluma değişir. Dişlerini özellikle koyu renk elde etmek için karartanların yanı sıra, sırf bembeyaz dişlerle Hollywood...