Kabus gibi bir gün dediğinizde dişin mi ağrıdı sorusu akla gelir. Diş ve böbrek ağrısı ünlü ağrıların aşında gelir. Tabi insanın neresi ağrır ise canı oradadır. Doğru ama bu diş ağrısı bambaşka gerçekten de. Bu yazıda diş ağrısı için ne yapılabileceği ve ağrıyan diş için diş hekimine gittiğinizde karşınıza çıkabilecek alternatif tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi vermek isterim.
DİŞ ETİ AĞRISI
Özellikle iki diş arasına yiyecek artığı giriği durumlarda diş eti ağrısından şikayetçi oluruz. Küçük parçalar bir süre sonra tükürük etkisi ile eriyip aradan çıkar. Ancak bazı besinler ve özellikle kürdan dişler arasında şişer. Daha büyük rahatsızlığa neden olurlar. Diş hekimine gitmek zorunda kalabiliriz. Bu durumda diş hekimi Sertaç Kızılkaya geç kalmadan doktora gitmenin önemli olduğunu hatırlatıyor ve bakın hangi bilgileri veriyor.
Dişler arasına besin artıklarının girmesi olağan bir durum değildir. Ara yüzde oluşmaya başlayan bir diş çürüğü veya kötü yapılmış diş kaplama veya diş dolgusu gibi restorasyonlar buna neden olabilir. Diş eti altında sıkışan bu birikintiler diş eti enfeksiyonu için hazırlayıcı bir etkendir.
- Diş eti kızarır
- Diş eti kanamaya başlar
- Diş eti çekilir
- Diş sallanır
- Diş kaybedilir
bu istenmeyen sonuçlara maruz kalmamak için mümkün olan en kısa süre içerisinde diş doktoruna gidilmesi büyük önem taşır.
DİŞ DOLGUSU NEDENİ İLE DİŞ ETİ AĞRISI
İyi yapılmayan diş dolguları zaman içerisinde dişi kaybetmenize neden olabilir demiştim. Diş dolgusu deyip geçmeyin. Diş tedavilerinin en önemli bölümüdür diş dolguları. Kullanılan malzemeden tutun da dişi doldurmak için kullanılan malzemelere kadar sonucu etkiler. Diş çürüğünün temizlenmesi ile başlayan süreçte kazıma aletinin hassasiyeti ve titreşimsizliği, diş dolgusunun kavitesinin doğru hazırlanması önemlidir. bu aşamanın ardından açılan boşluğu doldurmaya sıra gelir. Dişin ara yüzündeki çürükler için dolgu daha da önem kazanır. İki dişin birbirine değdiği alanda boşluk kalmaması önemlidir. Dişleri birbirine yapıştırmadan ara yüzde temas eden yüzeyler elde etmek için matriks bantları kullanılır. Bu bantların da bir kalınlığı vardır ve bant diş çevresinden çıkarıldığında kontak teması olması için farklı teknik ve yöntemler kullanır işinin uzmanı diş hekimleri. Bu da daha fazla malzeme, zaman ve emek demek tabi.
Diş dolgu fiyatının yüksek olması bu işlemlerin tam ve doğru uygulandığının bir habercisi olabilir sizin için. Duyduğunuz diş dolgu fiyatının iki katı bir ücret isteniyor ise size iyi bir malzeme ve dikkatli bir dolgu tedavisi yapılacak demektir. Yaptığı diş tedavisine güvenen diş hekimi emeğinin ve kullandığı malzemenin karşılığını ister çünkü.
DİŞ TAŞI NEDENİ İLE DİŞ AĞRISI
Yukarıda da anlattığım gibi diş ve çevre dokular canlı organizmanın önemli bileşenleridir. Dişleri çene kemiğine bağlayan periodontal dokular zarar gördüğünde ağrı kanama şişlik gibi uyarılar gelmeye başlar. bunların dikkate alınarak çözüm üretilmesi önemlidir. Diş doktorunda yaptırdığınız tedavi işlemlerinin yanı sıra düzenli diş bakımı ve diş temizliğinin de yapılması gerekmektedir. Diş taşları içilen su, sıvı gıdalar ve en önemlisi tükürük içerisindeki minerallerin diş ile diş eti arasındaki bakteri plağına tutunması ile oluşur. Sağlıklı diş eti kanamaz. Diş hekimi periyodik kontrollerde size diş temizleme ihtiyacınız olup olmadığını söyleyecektir. Genellikle her kişinin senede bir defa diş taşlarını temizletmesi gerekir. Diş taşı temizleme fiyatı 50-100 Euro gibi bir fiyat ile uygulanır.
Hekimin diş temizlemede kullanacağı aletler ve bu işlem için anestezi uygulanıp uygulanmadığı gibi detaylar diş temizletme fiyatlarını etkilemektedir. Ancak şunu belirtmek isterim ki arabanızı yıkatmak için bir yıl içerisinde ödediğiniz toplam ücretten daha az bir ücret ile senelik diş temizliği işleminizi yaptırabilirsiniz.
Diş ağrısı diş eti ağrısı diş eti tedavileri diş hastalıkları.
Eski Diş Dolgusu Değişimi
Eski Diş Dolgularında Karşılaşılabilecek Sorunlar Diş çürüğü tedavisi Diş dolguları zamanla aşınabilir, çatlayabilir ya da renk değişikliği gösterebilir. Eski dolgular,...
Devamını OkuEski Diş Kaplamaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?
Diş kaplamaları, estetik ve fonksiyonel nedenlerle sıklıkla tercih edilen diş tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak her dental uygulama gibi kaplamaların da bir ömrü vardır ve zamanla...
Devamını OkuZirkonyum Diş Kaplama: Sağlam ve Estetik Çözümler
Zirkonyum kaplama, diş estetiği alanında en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Hem dayanıklı hem de doğal bir görünüm sunan zirkonyum, diş kaplama işlemlerinde uzun ömürlü...
Devamını Oku
Yorum Yap