
Cam fiber diş
Diş eksikliğinin giderilmesinde kullanılan çözüm yollarından biri de cam fiber köprü dür. Ağızdaki dişlerin konumu ve mesafelerine göre hekimin önerdiği durumlarda cam fiber ile güçlendirilmiş kompozit köprü uygulaması yaptırabilirsiniz.Metal kullanmadan ,diş kesilmeden, provaya gerek kalmadan tek seansta diş çekim boşluğunun cam fiber kompozit köprü ile dolurulabilinir.Diş kesiminden dolayı soğuk sıcak hassasiyeti oluşmaz, köprü bünyesinde meydana gelebilecek diş eti problemlerine maruz kalmazsınız.
Çok az sayıda diş hekimi cam fiber köprü ile çalışır. Cam fiber ile ilgili bilgi almak istiyorsanız randevu alıp muayene olmanız gerekir. Lütfen randevu için Diş hekmi Sertaç Kızılkayayı 02129093748 arayınız.
Cam fiber teknolojisi sayesinde diş kesimi yapmaya gerek kalmadan eksik dişin yerine diş koyma imkanı sağlanabiliyor.
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya bu teknik ile sağlıklı dişleri kesmekten kurtulan hastaların çok memnun olduklarını belirtti.Özellikle tek diş ekikliği olanlar kapanışları müsait ise bu yöntemle diş yaptırabiliyorlar.
İmplantların da uygulanmasına gerek kalmayan yöntem iki diş üzerine yapıştırılan güçlendirilmiş cam fiber malzemenin üzerine diş şekli verilmesi ile yapılabiliyor.
Kesik dişlerin yerine diş yaparken yan dişlerin kesilmesi gibi bazı sakıncaların üstesinden gelebilmeyi sağlayan cam fiber diş köprüleri her geçen gün daha fazla kullanılmaya başlamıştır.
Diş eksikliği olan hasta hem estetik hemde fonksiyonel köprülerine tek bir seanslık tedavi ile kavuşabilir. Diş kesmeden eksik dişin yerini doldurmayı sağlayan cam fiber diş köprüsü için diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan bilgi alabilirsiniz.
Cam fiber diş uygun olmadğında en çok tercih edilen zirkonyum diş kaplamadır. Bu konuda aşağıda yazılanları okumanızda fayda olacaktır.
Klasik diş restorasyonlarında porselen uygulamalarında dayanıklılık için, porselen dişin altına metal bir alt yapı kullanılmaktaydı. Bu metal alt yapının diş etleri, diş dokusu, genel vücut sağlıgı ve en önemlisi estetik yönünden mahsurları bilindiginden, genel anlamda metale alternatif arayışlara gidildi. Daha önce tıbbın diğer alanlarında başarıyla kullanılan zirkonyum‘un dişhekimliğinde porselen metalinin yerine uygulanması ile yeni bir devir açılmış oldu.
Zirkonyum alt yapılı porselen kaplamalar mekanik direnci, biyolojik uyumluluğu ve kırılma direnci ile diğer dental materyaller arasından sıyrılmaktadır.Diş eti problemileri ve alerjiye sebep olmaz, ışık geçirme özelliği ile doğal dişlere yakın estetik ve fonksiyonu yakalamımızı sağlar.
Bugüne kadar, zirkonyum oksit üretimdeki yüksek maliyeti nedeniyle dental uygulamalarda kullanılmıyordu. Zürih Federal teknoloji enstitüsü tarafından geliştirilen bir proje sayesinde zirkonyum oksit ekonomik bir şekilde diş hekimliğinde kullanılabilir hale gelmiştir. Zirkonyum 1960 ‘lı yıllardan beri tıpta da kullanılmaktadır, yapılan uzun süreli çalışmalar ile materyalin güvelinirliği kanıtlanmıştır.
Zirkonyum başta kalça eklem protezleri olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde çeşitli amaçlarla kullanılmış ve bugüne kadar herhangi bir yan etkisi veya zararının olmadığı, allerji yapmadığı saptanmıştır.
Ayrıca ağızda tad bozukluğuna, dişeti problemlerine ve ağız kokusuna yol açmayan sağlıklı bir materyaldir.
Porselen diş kaplamalarına göre zirkonyum dişler daha pahalı olmakla birlikte yarı şeffaf özelliği sayesinde zirkonyumdan üretilen diş kaplamaları metal içeren kaplamalara oranla gerçek dişe daha çok benzemektedir ve daha doğal bir görüntü oluşturmaktadır. Zirkonyum dişlerde ışık doğal dişlerde olduğu gibi kaplama dişin içine nüfus edebilmekte ve aynı şekilde yansımaktadır.
Zirkonyum yapımında kullanılan sistem olan CAD-CAM (computer aided design-computer aided manufacturing) bilgisayar yardımıyla dişlerde yeni tasarımlar anlamına gelir. Dişlerinin görünüşünden ve gülüşünden memnun olmayan bireyler bu ileri teknoloji porselen sistemleri ile istedikleri doğal dişlere ve gülüşe sahip olabiliyorlar.
Dişlerin restorasyonu diş hekimi ve teknisyeni tarafından bilgisayar ortamında yapılıyor ve dişler bilgisayarlı freze tekniği ile özel hazırlanmış porselen bloklardan oluşturuluyor. Bu sistemde kullanılan porselenin iç yapısında kristal veya zirkonyum bulunuyor böylece mükemmel estetik kalite ve doğallık yakalanıyor.
Zirkonyum Kaplamanın Kullanıldığı Alanlar
Dolgu yapılamayacak kadar aşırı madde kaybetmiş dişlerde
Beyazlatma sonunda sonuç alınamamış ileri derecelerdeki renkleşmelerde
Eğri ve Çapraşık dişlerin düzeltilmesinde
Daha önceden dişleri kesilmiş olan kişilerde
Yapısı ve rengi bozulmuş eski dolgularda üzerinde yapılacak uygulamalarda
Ayrık olan dişlerin düzeltilmesinde
Kırık olan dişlerin düzeltilmesinde
Ağzında kuron olan kişilerde