Bir dişin bile ne kadar değerli olduğunu anlata duralım, bir de hayatın gerçekleri var değil mi? Diş çekmemek, diş kurtarmak veya uzun ömürlü diş kaplamaları yapmaktan bahsettik. Ama dişlerinin durumu hiç de iyi olmayan veya bütün dişlerini kaybetmiş binlerce insan var. Onlar da bütün dişlere implant olur mu diye soruyor haklı olarak. bu yazıda bütün dişlerini kaybetmiş bir hasta için tedavi alternatiflerinden bahsedeceğim. Ağzında hiç dişi olmayan hasta için tedavi seçeneklerini ve bu seçenekler içerisinde nasıl karar verilmesi gerektiği konularına da değineceğim. Bütün dişlerini kaybetmiş bir hasta için öncelik tabii ki önce fonksiyon, estetik ve konuşma rahatlığı olmalıdır.
Komple İmplant Yapımı
Tam dişsiz ağızlar için birden fazla tedavi seçeneği olduğunu bilmek gerekiyor. Ana başlıklar halinde belirtmek gerekirse
- Tam damak protezi
- İmplant üzeri hareketli protez
- İmplant Üzeri Sabit protez
Tam dişsiz ağızda damak protezi yani Total protez olarak ağza takılıp çıkarılabilen protez kullanılabilir.
Diğer bir seçenek implant üzerine takılıp çıkarılabilen diş yapılmasıdır . İmplant üzerine diş yapımı sabit ve hareketli olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilebilir. İlk seçenek tabi mümkün ise implant üzeri sabit diş kaplamalarıdır. Diğer seçenek de implant üzeri hareketli diş protezidir.
KAMPNYA BİLGİSİ İÇİN WHATSAPP İLE HEMEN SOROBİLİRSİNİZ.
Bütün Dişlere İmplant Yapılır mı?
Hasta bütün dişlerini kaybettiği zaman bütün dişlerine implant yapılabilir diyoruz. Ancak bu söylemden her kaybedilen diş için bir implant yapılıyor anlamını çıkarmamak gerekiyor. Bütün dişler çekilince implant oluyor ama bütün dişlere implant yapmaya gerek kalmıyor. Genellikle 2 veya 3 diş için iki implant uygulamak yetiyor. Kemik durumu, çene genişliği, kapanış özellikleri gibi faktörler değerlendirilerek implant sayısını belirlemek gerekiyor. Bilgi ve tecrübe ile doğru belirlenen sayı ve pozisyonlar implantlar uygulandığında senelerce sorunsuz kullanabileceğiniz dişlere kavuşuyorsunuz.
Klinik uygulamalarımda yaptığım dişlerin kullanım sürelerinin uzun olması ve tedavilerin sorunsuz olması benim birinci önceliğim. Bu güne dek yaptığım tedavilerde de yüksek başarı oranı yakalamamızın temel nedeni. Hastalarım ve benim için yüz güldüren sonuçların sırrı da bu olsa gerek.
Tam Dişsizlikte Kaç İmplant?
Hiç dişi olmayana kaç implant yapılır sorusuna da bu paragrafta cevap verelim. İsterseniz önce kendi dişlerimiz ile ne yapıyoruz? Kaç dişimiz var ona bakalım. Sonra da bütün dişler çekilince ne yapılır sorusunu yanıtlayalım.
Ağızda toplam 32 diş var yirmilik dişlerimiz 4 tane ve nerede ise kullanmıyoruz. Bu durumda 28 diş kalıyor geriye. bütün dişler çekildikten sonra sabit diş köprüsü isteyen hastalara bütün dünyada genellikle 24 diş uygulaması yapılıyor. Bu sayı nadiren 26-28 olabilse de sıklıkla 20 dişe kadar düşürülebilmektedir. All On Four uygulaması ile ilgili detaylı bilgi sayfamı da okumanızı öneririm.
Tüm Ağız Kaç İmplant?
Hiç diş olmayan ağızda yapılan implant sayısı yapılacak diş sayısını doğrudan etkiler. Sabit diş uygulaması için her çenede en az 4 en çok 8 implant önerilir. bu sayı alt üst çene düşünüldüğünde en az 8 en fazla 16 gibi düşünülebilir. Kemik durumu, çiğneme basınçları, hastanın ekonomik tercihleri sonucu etkileyebilir. Tercih edilmesi gereken uygulanabilen en fazla sayıda implantı doğru bir planlama ile uygulamaktır. Bu sayede iyi bir destek elde edilecek ve tedavi daha uzun ömürlü olacaktır. tüm ağız kaç implant sorusunun yanıtı da tüm ağız için 10 implant ile 18 implant arasında bir sayı olmaktadır.
İmplant Yapımı Süresi
Diş eksikliği zor. Dişlerin ne kadar çok işe yaradığını da ancak diş çekilince anlıyoruz. Diş kaybettikten sonra yeni dişlere kavuşmak amacı ile implant yaptırmaya karar verdik. Dişlerin çekilme süreci, implant yapımı ve yaraların iyileşmesi gerekiyor. Biz bu süreyi mümkün olan en hızlı biçimde geçirmeniz için bilimsel olarak elimizden geleni yapıyoruz.
1 Günde Diş Var Mı?
Ancak reklamlarda gördüğünüz gibi he hasta için 1 günde diş takılamıyor. Her ne kadar bir günde implant diye boy boy reklamlar görseniz de inanmayın. Gidip bana da yapın dediğinizde sizin çene kemikleriniz bir günde implant için uygun değil diyecekler büyük ihtimal ile. Oraya gitmişken de tamam kaç günde olur ise öyle yapalım diyecekler ve sizi ticarethanelerine çekmiş olacaklar. Bu tarz tüccar klinikler ile tedavi olmak isterseniz bütün kapılarını sonuna kadar açmış sizi bekliyorlar. Geçmiş olsun!
biz gerçekten uygun olan hastalar için 1 günde diş uygulamasını yapıyoruz. Ancak çok sınırlı bir uygulamadır. Diş 1 günde ağza takılır ancak kontroller için kliniğe gelmeye devam edersiniz. Mucize yok yani.
İmplant Yapımı Zor Mu?
Çok kolay desem inanacak mısınız? Kolay değil tabi. Ama zor da değil. Bunu birçok hastam ile konuşmuşumdur. Kolay diyen size bir şeyler satmak istiyor olabilir. Diş kaplaması yaptırmak bile kolay değilken implant yapımı mı kolay olacak? Hiç bir şey yok ise tedavinin aşamaları var. Gitme gelmeler, cerrahi aşamada ağız uyuşukluğu, en önemlisi de ödenen ücret. Kolay mı implant fiyatlarını ödemek?
İmplant Yapımı Acıtırmı
Bakın bir defa daha söylüyorum.
A – c -ı -t- m – a – z !
Acımaz, acımaz, acımaz. Gerçekten acımaz. Gülmeyin! Neden acısın ki? Dişiniz çekilirken ağrı oldu mu? Eğer iyi bir hekim diş çekiminizi yaptı ise diş çekiminizde ağrı olmadığına da eminim. Yok ben dişimi çektirirken ağrı yaşadım. Canım çok acıdı diyorsanız hekiminize gitmeyi bir defa daha düşünün.
İmplantı yapmak değil, implanta bakmak önemli!
İmplant Yapımı Aşamaları
Uzun bir işlem olduğu doğrudur. İmplant yapımı sabır, emek, para gerektirir. İyi malzemeler kullanılmalı, bilgili olunmalı, dikkatli uygulanmalı ve iyi bakılmalıdır. İmplant tedavisi bittikten sonra bile bakım ve periyodik kontroller aksatılmadan devam etmelidir. Her zaman söylediğim gibi, implantı yapmak değil implanta bakmak daha önemli diye.
Zirkonyum Nasıl Bir Diş
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliğinde popüler hale gelen bir materyaldir. Estetik görünümü, dayanıklılığı ve biyouyumluluğu nedeniyle tercih edilen bir seçenektir. İşte zirkonyum...
Devamını OkuÇekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
Diş kaybı, estetik ve fonksiyonel açıdan sorunlara yol açabilir. Çekilen bir dişin yerine implant uygulaması, sağlıklı ve doğal bir gülümseme için en etkili çözümlerden...
Devamını OkuSenede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Senede bir defa diş kontrolü ve diş taşı temizliği yapmanın önemini anlatma ihtiyacı duydum. Senede Bir Kez Diş Kontrolü ve Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir? Sağlıklı...
Devamını Oku
Yorum Yap